Ερχεται το Volvo S90 μέχρι το τέλος του 2015

Ερχεται το Volvo S90 μέχρι το τέλος του 2015

Θα αντικαταστήσει το S80 και θα... κοιτάει πλέον στα μάτια τον ανταγωνισμό της κατηγορίας.

Η αλήθεια είναι πως το πλέον «γερασμένο» μοντέλο της Volvo είναι το S80. Παρά τις ενέσεις φρεσκάδας στις οποίες υποβλήθηκε κατά καιρούς δεν είχε καμία σχέση με τον αέρα ανανέωσης που πνέει σε όλη την υπόλοιπη γκάμα της εταιρείας.
 
Ιδιαίτερα μετά και την παρουσίαση του XC90, το οποίο πλέον αποτελεί την κορωνίδα της εξέλιξης της Volvo, η ανανέωση του S80 έρχεται ως φυσική εξέλιξη.
 
Ετσι, μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το S90, αντικαταστάτης του S80, το οποίο βέβαια σε τίποτα δεν θα θυμίζει το απερχόμενο μοντέλο και θα βασίζεται στην σχεδιαστική σχολή του XC90.
Η σχεδιαστική του προσέγγιση είναι αυτή του Volvo Universe concept και τα πρώτα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας θυμίζουν πολύ το XC90 με τις έντονες ακμές του S80 να έχουν δώσει τη θέση τους σε καλαίσθητες καμπύλες.
 

 
Το S90 (αργότερα θα δούμε και μια station wagon έκδοση που θα ακούει στο όνομα V90), είναι προφανές ότι στοχεύει στην ίδια κατηγορία αγοραστών με αυτήν στην οποία απευθύνονται τα BMW 5 Series, Audi A6 και Jaguar XF, με τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας να αποτελούν την άμεση επιλογή του. 
 
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η Volvo θα «περιφρονήσει» την ευρωπαϊκή αγορά, κάθε άλλο μάλλον, αφού αυτή μπορεί να μην κάνει τους όγκους των ΗΠΑ και της Κίνας, αλλά σαφώς χτίζει image, στο οποίο η εταιρεία μετά και την παρουσίαση του XC90 έχει δημιουργήσει θετικές προοπτικές
 
Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας εντάσσεται (χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί) και η παρουσίαση ενός ακόμη μεγαλύτερου πολυτελούς sedan που σκοπό έχει να διεισδύσει στην κατηγορία των BMW 7 Series, Audi A8, Mercedes S-Class και Jaguar XF και το οποίο ακούγεται πως θα λέγεται S100.
 
Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο το XC90, φαίνεται πως η Volvo έχει γυρίσει σελίδα στους στόχους της και σημαδεύει πλέον επί ίσοις όροις τον ανταγωνισμό. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube