Επίσημο: BMW Concept X7 iPerformance, η 7άρα σε SUV [+video]

Επίσημο: BMW Concept X7 iPerformance, η 7άρα σε SUV [+video]

To πρωτότυπο που θα εκτεθεί στη Φρανκφούρτη προλογίζει το μεγάλο, 7θέσιο SAV που θα μπει σε παραγωγή του χρόνου.

Μετά την πρόσφατη διαρροή, η BMW αποφάσισε να ανακοινώσει όλα τα στοιχεία για το πρωτότυπο X7 iPerformance, που είναι πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής της ναυαρχίδας της BMW, η οποία αναμένεται μέσα στο 2018. 

Το 6θέσιο εσωτερικό του πρωτοτύπου X7 iPerformance δείχνει τη νέα κατεύθυνση της εταιρείας όσον αφορά στην πολυτέλεια, συνδυάζοντας απλές γραμμές με κορυφαία υλικά και τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα. Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να έχει 7 θέσεις.  

Εξωτερικά, το πρωτότυπο επίσης δείχνει τις σχεδιαστικές επιλογές που θα κάνει η BMW στα μελλοντικά της SUV. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει η τελευταία εκδοχή της κλασικής μάσκας με τα δύο «νεφρά», η οποία εδώ είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο τονισμένη. Μαζί με τους λεπτούς προβολείς, το σύνολο θυμίζει κάπως Volvo XC90 και μας δείχνει τι να περιμένουμε από τα επόμενα SUV της βαυαρικής φίρμας.

Το πρωτότυπο έχει μήκος 5.020 mm, πλάτος 2.020mm και ύψος 1.800 mm, όντας 113 mm μακρύτερο, 82 mm φαρδύτερο και 37 mm ψηλότερο από την υπάρχουσα Χ5. Έχει επίσης  μεταξόνιο που είναι 76 mm μακρύτερο, φτάνοντας τα  3.010 mm.

Το αυτοκίνητο έχει ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης, για το οποίο η BMW αποκαλύπτει μόνο ότι θα έχει έναν βενζινοκινητήρα TwinPower και μεγάλη αυτονομία στην αμιγώς ηλεκτρική του λειτουργία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο εν λόγω κινητήρας βενζίνης είναι ο 2λιτρος 4κύλινδρος τούρμπο που κινεί την υβριδική 740e xDrive iPerformance.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test Drive: BMW 740Le iPerfomance

«Από τότε που η BMW ίδρυσε την κατηγορία των Sports Activity Vehicles με την πρώτη Χ5 το 1999, κάθε επόμενο μοντέλο Χ άνοιγε καινούργιους δρόμους», δήλωσε ο Ian Robertson, μέλος του ΔΣ της BMW AG, υπεύθυνος για τις πωλήσεις και τη μάρκα BMW.

«H BMW X7 συνεχίζει αυτή την παράδοση. Το νέο κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Χ επεκτείνει τις προσφορές της BMW στην κατηγορία πολυτελείας και επαναπροσδιορίζει την ιδέα της πολυτέλειας για τη μάρκα BMW και όχι μόνο. Επιπλέον, το BMW Concept X7 δείχνει ότι είναι δυνατόν να συνδυαστεί ένα SAV με ένα εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: BMW X5 xDrive40e iPerformance

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube