Επίσημο: SRT Tomahawk Vision Gran Turismo με τελική 650 km/h [video]

Επίσημο: SRT Tomahawk Vision Gran Turismo με τελική 650 km/h [video]

Το δικό της εικονικό hypercar για το Gran Turismo 6 αποκάλυψε η Chrysler.

Η πρόταση για το παιχνίδι της Sony αποτέλεσε το αντικείμενο εσωτερικού διαγωνισμού για τη σχεδίαση ενός υπεραυτοκινήτου της Dodge για το 2035.

Ο νικητής, Paul Hoste, συνεργάστηκε στη συνέχεια με τους μηχανικούς του τμήματος επιδόσεων SRT για να βελτιστοποιήσει το design και την αεροδυναμική του αρχικού του σχεδίου.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το SRT Tomahawk Vision Gran Turismo. Ένα φουτουριστικό μονοθέσιο hypercar με εξωτική όψη και αεροδυναμικά βοηθήματα που κινούνται διαρκώς με πνευματική υποβοήθηση «για να παρέχουν την μέγιστη αρνητική άντωση στο φρενάρισμα και την βέλτιστη πρόσφυση κατά την επιτάχυνση».

Αντίθετα με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Chrysler δεν αρκέστηκε σε ένα μοντέλο αλλά δημιούργησε τρεις διαφορετικές εκδόσεις του virtual υπεραυτοκινήτου της.

Η βασική S κινείται από έναν 7λιτρο V10 με 802 PS που κινεί τους πίσω τροχούς και ένα πνευματικό σύστημα κίνησης για τους εμπρός, που αποδίδει 217 PS, για συνδυασμένη ισχύ 1.020 ίππων. Ζυγίζει 918 kg και η τελική του ξεπερνά τα 402 km/h.

Στο αγωνιστικό GTS-R η ισχύς του V10 φτάνει τα 1.151 PS και το σύστημα κίνησης των εμπρός τροχών προσθέτει άλλα 316. Η συνολική ιπποδύναμη των 1.467 PS, σε συνδυασμό με το βάρος των 661 kg, του δίνει τελική «πάνω από 480 km/h».

Τέλος, το Tomahawk Gran Turismo X χρησιμοποιεί «πειραματική τεχνολογία» (τα καλά ενός παιχνιδιού...) που του δίνει 2.624 ίππους και τελική 650 km/h. Η εταιρεία λέει ότι, στη συγκεκριμένη έκδοση, «ο οδηγός πρέπει να φοράει στολή αντι-G λόγω των εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων»...

Ο virtual «οδηγός», προφανώς – οπότε, δεν χρειάζεται να ντυθείτε σαν πιλότος πριν επιλέξετε το Tomahawk για να κάνετε τις ψηφιακές σας βόλτες.

[Πηγή: FCA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube