Eπίσημο: Νέο Kia Trail’ster Concept [upd+video]

Eπίσημο: Νέο Kia Trail’ster Concept [upd+video]

Πριν από λίγες μέρες η Kia είχε δημοσιεύσει ένα teaser ενός νέου crossover με την ονομασία Trail’ster.

To πρωτότυπο, που παρουσιάστηκε σήμερα, είναι ένα υβριδικό κόμπακτ crossover βασισμένο στο Soul.

Σχεδιασμένο στο studio της Kia στην Καλιφόρνια, το Trail’ster ξεχωρίζει εξωτερικά από τους ευμεγέθεις εμπρός προβολείς και τα πίσω φώτα, αμφότερα τεχνολογίας LED, και τα αλουμινένια προστατευτικά εμπρός, πίσω και στα μαρσπιέ.

Η καμπίνα είναι «ντυμένη» με καφέ δερμάτινες επενδύσεις ενώ οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους μια αναδιπλούμενη μαλακή οροφή.

To Trail’ster διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,6 λίτρων με 185 ίππους και ροπή 22,5 kgm που κινεί τους εμπρός τροχούς. Οι πίσω παίρνουν κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 35 ίππων και 10,1 kgm, ο οποίος τροφοδοτείται από μία μπαταρία 1,2 kWh. Η συνολική συνδυασμένη ισχύ φτάνει τους 220 ίππους και η ροπή τα 39,0 kgm.

Ο ηλεκτροκινητήρας εμπλέκεται σε χαμηλές ταχύτητες, προσφέροντας μια μικρή ηλεκτρική αυτονομία 5 km, καθώς και όταν χρειαστεί επιπλέον ισχύ, υποβοηθώντας τον βενζινοκινητήρα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει καλύτερη πρόσφυση λόγω της εμπλοκής και των πίσω τροχών.

Το Trail’ster έχει κατά 65 mm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το Soul, ώστε να μπορεί να κινείται απροβλημάτιστα εκτός δρόμου, και οι ζάντες των 19 ιντσών φοράνε χειμερινά ελαστικά της Pirelli.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube