Επίσημο: Νέο Citroën Cactus M

Επίσημο: Νέο Citroën Cactus M

H Citroën αποκάλυψε και επίσημα το πρωτότυπο Cactus M ύστερα από την πρωινή διαρροή φωτογραφιών.

Με μια διαρροή φωτογραφίας την περασμένη εβδομάδα και μερικών σήμερα, πάνω κάτω γνωρίζαμε τι να περιμένουμε από το πρωτότυπο Cactus M που θα παρουσιάσει επίσημα η Citroën στην ΙΑΑ 2015 στη Φρανκφούρτη.

Με έμπνευση το Méhari και ευθεία αναφορά σε αυτό μέσω του γράμματος «Μ» στο όνομά του, το Citroën Cactus M concept βασίζεται στο C4 Cactus, αλλά με νέο παρμπρίζ, αναθεωρημένο αμάξωμα και ελαφρές πόρτες από πολυμερές υλικό. Το Cactus M διαθέτει επίσης πίσω «επέκταση οροφής», κάτι που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του να τοποθετεί στην οροφή του πρωτοτύπου σανίδες του σερφ και μονοσκί. Το Cactus M διαθέτει ακόμη φουσκωτή οροφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τέντα όταν δεν χρησιμοποιείται στο αυτοκίνητο.

Το εσωτερικό του πρωτοτύπου απηχεί τη σχεδιαστική υλοποίηση του C4 Cactus, αλλά διαθέτει καθίσματα ντυμένα με νεοπρέν, που είναι αδιάβροχα και σχεδιασμένα μάλιστα να μοιάζουν και ως τέτοια. Και να δεν πειστήκατε για το… αδιάβροχον του αυτοκινήτου, το Cactus M concept έχει και ειδικές τρύπες απορροής του νερού στο πάτωμα.

Η Citroën δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις επιδόσεις του Cactus M concept, αλλά δηλώνει ότι το πρωτότυπο θα διαθέτει σύστημα Grip Control που βελτιώνει την ελκτική πρόσφυση σε όλα τα πεδία.

[Πηγή Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube