Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLC Coupé

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz GLC Coupé

Ύστερα από κάμποσες τεχνητές διαρροές, η Mercedes-Benz αποκάλυψε επίσημα το GLC Coupé, που ντεμπουτάρησε στο Auto Shanghai 2015.

Με το χαρακτηρισμό ως «σπουδή κοντά στο μοντέλο παραγωγής», η GLC Coupé μοιάζει με μια GLE Coupé υπό κλίμακα, όπως ακριβώς είναι η σχέση της BMW X6 με την X4 και εν πολλοίς απαοτελεί απάντηση σε αυτήν.

Πρόκειται βασικά για την κουπέ έκδοση της επόμενης γενιάς της GLΚ, η οποία μετονομάστηκε σε GLC για να μην συγχέεται με την ιδίου μεγέθους C-Class. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4,73 m και πατά σε μεταξόνιο 2,83 m, αλλά και σε υπερμεγέθεις ζάντες των 21” που το κάνουν να δείχνει επιβλητικό. Εμπρός υπάρχουν φανάρια φουλ LED, το χρώμα του ήλιου στο οποίο είναι βαμμένο το αμάξωμα συνδυάζεται με ματ μαύρα πλαστικά προστατευτικά που ενισχύουν την αρρενωπή εικόνα του crossover της Mercedes-Benz. Η οπισθοκλινής οροφή του Concept GLE Coupé μόλις που φτάνει τα 1,6 m, ενώ τα «κρυφά» μάνταλα στις πίσω πόρτες την κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο λεπτεπίλεπτα «κουπέ».   

Η Mercedes-Benz λέει ότι το πίσω μέρος του αυτοκινήτου διαθέτει «φανερή κληρονομιά από κουπέ» και το γλυκό δένει με την τετράμπουκη ανοιξείδωτη εξάτμιση σε συνδυασμό με τα φανάρια LED, στο ίδιο μοτίβο με τη μεγάλη αδελφή της, την GLE Coupé.  

Όσο αφορά ό,τι βρίσκεται κάτω από το καπό, το πρωτότυπο χρησιμοποιεί ένα διτούρμπινο 3λιτρο V6, που αποδίδει 367 PS στις 5.500 rpm και 53 kgm μεταξύ 1.400 και 4.000 rpm. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με αυτόματο 9άρι σασμάν που στέλνει τη ροπή και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4MATIC.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube