Εντυπωσιάζει η ανοιχτή έκδοση του Genesis X Concept

Εντυπωσιάζει η ανοιχτή έκδοση του Genesis X Concept

To τελευταίο μέλος της τριλογίας X Concept της Genesis, είναι ένα ηλεκτρικό κάμπριο αυτοκίνητο και ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά αυτοκίνητα που έχουμε δει φέτος…

Αυτό είναι το Genesis X Convertible Concept, που παρουσιάστηκε ως το τρίτο και τελευταίο μοντέλο της τριλογίας X concept της Genesis. 

Το εντυπωσιακό αν μη τι άλλο μοντέλο παρουσιάστηκε στην Καλιφόρνια, στα πλαίσια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και μας παρουσιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Genesis. Η τελευταία φέρει την ονομασία «Athletic Elegance» και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της φίρμας συνδυάζει το δυναμικό προφίλ με εκλεπτυσμένα στοιχεία.

Genesis X Concept

Το ΄πρωτότυπο κάμπριο μοιράζεται το τεχνολογικό υπόβαθρο και το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης από το X Concept του 2021 και το πρωτότυπο X Speedium Coupe του 2022, ενώ όπως είναι φυσικό, έχει και πολλά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με αυτά τα δύο μοντέλα.

Ως σχεδιαστική σπουδή, το Concept X Convertible εντυπωσιάζει, αρχικά με τις αναλογίες του. Το μακρύ εμπρός καπό και οι κοντοί πρόβολοι συνθέτουν ένα πολύ όμορφο και κομψό αμάξωμα, ενώ οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που το κάνουν ακόμα πιο επιβλητικό.

Ξεχωρίζει για τα Quad Lights φώτα στο εμπρός μέρος που έχουμε γνωρίσει και από άλλα μοντέλα της εταιρείας, τις έντονες ακμές και ιδιαίτερα τα τόξα που διατρέχουν τα πλαϊνά του τμήματα για να καταλήξουν στο δυναμικό πίσω μέρος.

Genesis X Convertible Concept

Σύμφωνα με την Genesis αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν στοιχεία της «Παραβολικής γραμμής» όπως την ονομάζει και έχουν την ευθύνη να διαταράξουν επιτηδευμένα την ισορροπία των καμπύλων επιφανειών του. Από κει και πέρα, ξεχωρίζει για την αισθητική του πίσω μέρους με τα LED φωτιστικά σώματα να αγκαλιάζουν το μυώδες αμάξωμα, καθώς και για τις επίσης εντυπωσιακές του ζάντες.

Το ανοιχτό Concept X Convertible διαθέτει σκληρή αναδιπλούμενη οροφή με γυάλινα τμήματα πάνω από τους εμπρός επιβάτες και είναι 4θέσιο με premium αισθητική και στο εσωτερικό του.

Genesis X Convertible Concept

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube