Ένα Peugeot RCZ R από τη Bimota με 305 ίππους

Ένα Peugeot RCZ R από τη Bimota με 305 ίππους

Η Peugeot συνεργάστηκε με τη Bimota και παρουσίασε μια ειδική έκδοση του RCZ R, με κινητήρα που αποδίδει 190 PS/lt.

Το πολύχρωμο RCZ είναι προϊόν συνεργασίας της Peugeot με την ιταλική εταιρία κατασκευής μοτοσυκλετών Bimota. Ονομάζεται PB104, με τον κωδικό να αποτελείται από τα αρχικά των δύο εταιριών, το project υπ’ αριθμόν 1, και το «04» για τον αριθμό των τροχών του οχήματος.

Το PB104 φοράει τα αγωνιστικά χρώματα της Bimota: είναι κατά βάση λευκό αλλά είναι στολισμένο με κόκκινα και μαύρα τμήματα και με την ιταλική σημαία. Πιο εντυπωσιακή όμως από την εμφάνισή του είναι η ιπποδύναμή του. Ο 1.6 THP του RCZ R έχει αποκτήσει πιο ελεύθερη εισαγωγή, νέο σύστημα εξαγωγής και διαφορετικό προγραμματισμό στην ECU, έτσι ώστε η ισχύς του να αυξηθεί από τους 273 στους 305 PS. Νούμερο που μεταφράζεται σε ειδική ισχύ σχεδόν 191 PS/lt.

Αλλαγές υπάρχουν μεταξύ άλλων στην ανάρτηση, η οποία φέρνει το αμάξωμα 10 mm πιο κοντά στον δρόμο. Τα εμπρός φρένα του συμβατικού RCZ R ήταν επαρκή για την περίσταση, αφού αποτελούνται από δίσκους διαμέτρου 380 mm και 4πίστονες δαγκάνες. Στο εσωτερικό το ταμπλό και το τιμόνι είναι ντυμένα με suede, ενώ τα καθίσματα με alcantara και δέρμα. Παντού υπάρχουν κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ μπροστά από τον συνοδηγό βρίσκεται το σύστημα πλοήγησης TomTom Bridge, με 7ιντση οθόνη αφής. Στη θέση του πίσω καθίσματος υπάρχει μια διπλή θήκη για τα κράνη του πληρώματος, ενώ δε λείπουν και δύο κάμερες GoPro.

Το Peugeot RCZ R Bimota PB104 παρουσιάστηκε στην έκθεση μοτοσυκλέτας Motor Bike Expo, στη Verona της Ιταλίας. Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος, θεωρούμε ότι πρόκειται για μια μοναδική κατασκευή και δεν θα προκύψει κάποια έκδοση παραγωγής από αυτό.

[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube