Ένα Daihatsu που καίει μόλις 3 lt/100km

Ένα Daihatsu που καίει μόλις 3 lt/100km

Το Daihatsu D-Base, που θα εκτεθεί στο σαλόνι του Τόκιο, αναμένεται να μπει σε παραγωγή το 2016.

Το μικρό Daihatsu D-base θα είναι ένα από τα πρωτότυπα στο Τόκιο που έχουν σχεδιαστεί για τη μικρή ιαπωνική κατηγορία των Kei cars.

Τα Kei cars πληρούν περιορισμούς στο μέγεθος, τον κυβισμό και την ιπποδύναμη ώστε να έχουν πλεονεκτήματα στη φορολογία και το παρκάρισμα μέσα στις ιαπωνικές πόλεις.

Η αγορά για αυτά τα μοντέλα είναι εξαιρετικά σημαντική για τους Ιάπωνες κατασκευαστές, αφού αντιστοιχεί στο 40% σχεδόν των συνολικών πωλήσεων. Τα αμαξώματά τους ποικίλλουν από 5θυρα χάτσμπακ και διθέσια σπορ μέχρι βανάκια για μεταφορές.  

Το πρωτότυπο D-Base λέγεται ότι προδιαγράφει τη νέα γενιά του Kei car, Daihatsu Mira, που είναι γνωστό στην Ιαπωνία ως ένα από τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα της κατηγορίας. Στη σχετική ανακοίνωση, η Daihatsu περιγράφει το D-Base ως «πρόταση για ένα νέο βασικό μικρό αυτοκίνητο» και λέει ότι εκτίθεται «για να δείξει το πνεύμα καινοτομίας στη νέα γενιά περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων».

Για να πληροί τους κανονισμούς των Kei cars, το D-Base έχει μήκος 3, 4 m.πλάτος 1.48 και ύψος 1,49. Κινείται από ένα 3κύλινδρο μοτέρ βενζίνης 660 κυβικών και, χάρη και στην ανάκτηση ενέργειας από το φρενάρισμα, λέγεται ότι καταναλώνει μόλις 3 lt/100km στον τυποποιημένο ιαπωνικό κύκλο δοκιμών.

Η Daihatsu θα δείξει επίσης στο Τόκιο τρία πρωτότυπα βανάκια που κι αυτά έχουν φτιαχτεί για την κατηγορία Kei: τα Hinata, Tempo και Noriori. Όλα βασίζονται στην ίδια προσθιοκίνητη πλατφόρμα και θέλουν να δείξουν πόσο χώρο μπορεί να έχει ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο.

Το Hinata λέγεται ότι είναι αυτό που βρίσκεται πιο κοντά απ’ όλα στην παραγωγή και θα αντικαταστήσει το λιλιπούτειο MPV, Move Conte. Η έκδοση παραγωγής βέβαια είναι απίθανο να έχει τις ανάποδες πόρτες και το κραυγαλέο εσωτερικό του πρωτοτύπου.

Το Tempo, που είναι ψηλότερο, είναι ένα μικρό βανάκι μεταφορών, ενώ το Noriori είναι φτιαγμένο για χρήστες αναπηρικής καρέκλας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube