Elibriea, άλλο ένα αραβικό σούπερκαρ! [videos]

Elibriea, άλλο ένα αραβικό σούπερκαρ! [videos]

Μετά τα εξωπραγματικά Devel, Lykan και Fenyr, έχουμε εδώ μια διαφορετική προσέγγιση από νέα εταιρεία του Κατάρ.

Μέχρι στιγμής, τα εντυπωσιακά –στα χαρτιά τουλάχιστον– Devel Sixteen, Lykan HyperSport και Fenyr SuperSport είναι τα μόνα σούπερκαρ από τη Μέση Ανατολή. Τώρα όμως μπαίνει στο παιχνίδι και μια νέα εταιρεία με το όνομα Elibriea.

Η εταιρεία αυτή παρουσιάζει στο Qatar Motor Show, αυτές τις μέρες, το πρωτότυπο ενός σούπερκαρ, που έχει εξίσου, αν όχι πιο εντυπωσιακό ντιζάιν από τα τρία παραπάνω μοντέλα της W Motors. Οι επιθετικές γωνίες και οι κοφτερές ακμές του Elibriea είναι λίγο ΟΤΤ, θυμίζοντας μαχητικό αεροσκάφος stealth.

Κάτω από το επιστημονικής φαντασίας αμάξωμα υπάρχει ένας κινητήρας V6 προέλευσης General Motors, βελτιωμένος για να δίνει περίπου 525 ίππους. Η άγνωστη ροπή του περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσα από ένα επίσης άγνωστο σύστημα μετάδοσης.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι το πρωτότοπο ζυγίζει μόνο 1000 kg, οπότε θα πρέπει να έχει επιδόσεις στο επίπεδο μιας Ferrari 488 GTB, μιας Lamborghini Huracán ή μιας McLaren 570S.

To Elibriea concept έχει σχεδιαστεί από φοιτητές του παραρτήματος του Πανεπιστημίου του Τέξας, στην Doha του Κατάρ.

Σε αυτή τη φάση δεν είναι γνωστό αν και πότε το αυτοκίνητο, που χρηματοδοτήθηκε από τον εμπορικό όμιλο Ali Bin Ali,  θα μπει σε παραγωγή. Πάντως το πρωτότυπο, με τη φιλοσοφία light is right” της Lotus, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Δείτε το στα παρακάτω (ομολογουμένως λίγο ερασιτεχνικά) video της ArabGT και της Gulf Supercars από το Qatar Motor Show:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube