Έκθεση Γενεύης: Διθέσιο σπορ concept από την Bentley

Έκθεση Γενεύης: Διθέσιο σπορ concept από την Bentley

Τις Ferrari και Aston Martin βάζει στο στόχαστρο η Bentley με το διθέσιο concept ενός σπορ κουπέ που θα παρουσιάσει στην Έκθεση της Γενεύης.

Με το πρωτότυπο αυτό η Bentley θέλει να μετρήσει τις αντιδράσεις των υποψήφιων αγοραστών ενός διθέσιου σπορ GT.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τετράλιτρος V8 με τα δύο τούρμπο με ισχύ που πιθανότατα θα ξεπερνά τους 500 ίππους.

Σε μια συνέντευξη Τύπου το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο, ο CEO της μάρκας, Wolfgang Dürheimer, είχε αναφέρει το ενδεχόμενο παραγωγής ενός σπορ GT, καθώς και ενός σεντάν που θα τοποθετείτο ανάμεσα στις Continental Flying Spur και Mulsanne.

Το νέο GT θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MSB του VW Group, που έχει σχεδιαστεί για τα μοντέλα όλων των εταιρειών που τοποθετούνται πάνω από την Audi. Εάν τελικά πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, δεν αναμένεται να το δούμε πριν από το 2018 το νωρίτερο.

Με την προσθήκη του GT, η γκάμα της Bentley θα περιλαμβάνει πλέον πέντε διαφορετικά μοντέλα. Επίσης, αν και η παραγωγή του θα είναι μικρότερη από τα 3.000 κομμάτια του πολυτελούς SUV Bentayga, θα έχει ως αποτέλεσμα οι ετήσεις πωλήσεις να ξεπεράσουν τις 12.000 μονάδες.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube