Η τεχνολογία Skyactiv στο Mazda3 και με φυσικό αέριο

Η τεχνολογία Skyactiv στο Mazda3 και με φυσικό αέριο

Στο Σαλόνι του Τόκιο, στα τέλη του ερχόμενου Νοέμβρη, θα κάνει την εμφάνισή του το Mazda3 που θα μπορεί να καίει και CNG.

Το Mazda3 Skyactiv-CNG Concept που θα μπορεί να καταναλώνει και βενζίνη και φυσικό αέριο (CNG) θα παρουσιαστεί στο Τόκιο ως πρωτότυπο. Όμως το πέρασμά του στην γκάμα μοντέλων παραγωγής της Mazda στο μέλλον θεωρείται πολύ πιθανό.

Σύμφωνα με τη Mazda οι κινητήρες τεχνολογίας Skyactiv-G απαιτούν ελάχιστες βελτιώσεις για να δεχθούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Άλλωστε την υψηλή σχέση συμπίεσης που αυτό απαιτεί τη διαθέτουν ήδη. Υπολογίζεται δε ότι η χρήση CNG στην περίπτωση του νέου Mazda3 θα μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 20% σε σχέση με τη βενζίνη.



Μετά και από αυτό το νέο, το Mazda3 έχει κάθε δικαίωμα να χαρακτηρίζεται από τη Mazda ως μοντέλο «πολλαπλών λύσεων» σε ότι αφορά το κινητήριο σύνολο. Στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο θα το δούμε με κινητήρες τεχνολογίας Skyactiv σε εκδόσεις βενζίνης (Skyactiv-G), πετρελαίου (Skyactiv-D), φυσικού αερίου (Skyactiv-CNG) αλλά και υβριδική (Skyactiv-Hybrid).



[Πηγή: Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube