Η Mercedes GLE Coupe κάνει βόλτες στο Ring [video]

Η Mercedes GLE Coupe κάνει βόλτες στο Ring [video]

Το αντίπαλο δέος της BMW X6 θα βγει στην αγορά στο τρίτο τρίμηνο του 2015

Οι δοκιμές της Mercedes-Benz GLE Coupe συνεχίζονται και αυτή τη φορά οι... κατάσκοποι την συνέλαβαν να κάνει βόλτες στο Nürburgring δεόντως καμουφλαρισμένη.
 
Το αυτοκίνητο προορίζεται να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της BMW X6 και αρχικά είχε διαρρεύσει πως θα λέγεται MLC (= ML Coupe), αφού θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την ML. 
 
Όμως στη συνέχεια και αφού αποφασίστηκε όλα τα SUV της Mercedes να χρησιμοποιούν το χαρακηριστικό GL και με την ML να... μεταλάσσεται στη νέα της γενιά σε GLE, η coupe της έκδοση θα λέγεται GLE Coupe. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα παράγεται στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Αλαμπάμπα των ΗΠΑ και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το τρίτο τρίμηνο του 2015 με τις φήμες να λένε πως η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στο Σαλόνι του Ντιτρόϊτ τον Ιανουάριο του 2015.
 
Η GLE Coupe θα χρησιμοποιεί τους ίδιους κινητήρες με την GLA, συμπεριλαμβανομένου του twin-turbo V8 5,5 λίτρων που θα τροφοδοτήσει την έκδοση AMG, η οποία όμως θα βγει στην παραγωγή ένα χρόνο αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube