Διαρροή για το Infiniti Qs Inspiration

Διαρροή για το Infiniti Qs Inspiration

Η ηλεκτρική σπορ μπερλίνα της Infiniti διέρρευσε, αποκαλύπτοντας ένα ισχυρό, τολμηρό και υψηλού επιπέδου σχεδιασμό.

Αφού πρώτα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποσυρθεί από τη αγορά της Δυτικής Ευρώπης και να καταργήσει τα μικρά της μοντέλα Q30 και QX30, η Infiniti είναι έτοιμη να λανσάρει ένα νέο πρωτότυπο, το Qs Inspiration, που διέρρευσε όμως από μια κινεζική ιστοσελίδα.

Η Infiniti δημοσιοποίησε χθες δύο εικόνες της εμπρός μέρους πρωτοτύπου, αλλά μέρος από το κιτ και φωτό από κάποια προ-παρουσίαση έχουν ήδη ανέβει στο web από το Autohome.com.cn.

Το Qs Inspiration, που θα φιγουράρει στο σταντ της Infiniti στο Auto Shanghai 2019 στην Κίνα, αποτελεί την προεπισκόπηση μιας επερχόμενης ηλεκτρικής σπορ μπερλίνας με κομψό και αεροδυναμικό σχεδιασμό, και μια ελαφρώς ψηλωμένη θέση οδήγησης.

 Infiniti Qs Inspiration

Το πρωτότυπο Infiniti Qs Inspiration βασίζεται σε μια σπονδυλωτή αρχιτεκτονική, η οποία έχει δημιουργηθεί «ειδικά για να φιλοξενήσει εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης υψηλής απόδοσης, επιτρέποντας ταυτόχρονα την επανεξέταση του παραδοσιακού σχεδιασμού της μπερλίνας με τρία “κουτιά”», αναφέρει το δελτίο Τύπου της Infiniti.

 Infiniti Qs Inspiration

Ακολουθώντας τα πρότυπα σχεδιασμού του πρωτοτύπου Infiniti Q, το νέο κόνσεπτ διαθέτει μινιμαλιστικά φώτα εμπρός και πίσω, των οποίων οι στενές γραμμές αντιπαρατίθενται τρόπον τινά με το μεγάλο, ογκώδες και μυώδες αμάξωμα. Το εντυπωσιακό concept car «προσφέρει μια νέα προοπτική για το σχεδιασμό και τη διάταξη της σπορ μπερλίνας, με ανυψωμένη θέση οδήγησης και υψηλής απόδοσης ηλεκτρική τετρακίνητη (e-AWD) ισχύ», λέει η εταιρεία.

 Infiniti Qs Inspiration

Η Infiniti αναφερόταν στη δημιουργία ενός EV για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είχε μέχρι στιγμής έτοιμο κάποιο show car. Πάντως, τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην αμερικανική αγορά μέχρι το 2021.

«Η εποχή της ηλεκτροκίνησης μας δίνει την ευκαιρία να ανανεώσουμε τα διαπιστευτήριά μας ως καινοτόμου και δραστήριας φίρμας, έτοιμης να κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο και συναρπαστικό χώρο της αγοράς», δήλωσε ο Christian Meunier, πρόεδρος της Infiniti.

 Infiniti Qs Inspiration

Καθώς η ιαπωνική premium φίρμα εξακολουθεί να επαναξιολογεί τις παγκόσμιες προτεραιότητές της, η μητρική εταιρεία, η Nissan, βυθίζεται στην ίδια της την κρίση, με τον πρώην ηγέτη της Συμμαχίας Nissan-Renault-Mitsubishi, τον Carlos Ghosn, να εξακολουθεί να κρατείται στις ιαπωνικές φυλακές.

Infiniti Qs Inspiration

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube