Detroit Motor Show: Νέο VW ID Minibus

Detroit Motor Show: Νέο VW ID Minibus

Φωτογραφίες teaser του νέου ηλεκτρικού πρωτοτύπου που θα παρουσιάσει η VW στην επερχόμενη έκθεση NAIAS 2016.

Το δεύτερο μοντέλο της ηλεκτρικής σειράς ID της VW, ένα πολυθέσιο MPV που θυμίζει το θρυλικό Minibus, θα παρουσιαστεί στο Detroit τον Ιανουάριο.

Η VW το περιγράφει ως space concept”, δείχνοντας την πρόθεσή της να προσφέρει τον μεγαλύτερο δυνατό εσωτερικό χώρο. Γι’ αυτό έχει εμπνευστεί από το λειτουργικό και πολυχρηστικό, πρώτο Minibus.  

Το –χωρίς επίσημο όνομα προς το παρόν– πρωτότυπο ακολουθεί το ID hatchback σε μια σειρά αυτόνομα οδηγούμενων ηλεκτρικών πρωτοτύπων που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2017. Είναι το δεύτερο ηλεκτρικό MPV concept που παρουσιάζει η VW μετά το Budd-e της έκθεσης Consumer Electronics Show 2016 του Las Vegas.

Το νέο πρωτότυπο είναι βασισμένο στη νέα, προσαρμόσιμη πλατφόρμα MEB (Modularen ElektrifizierungsBbaukasten) της VW για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο, στο ID hatchback, στο Σαλόνι του Παρισιού.

Το πρωτότυπο, που θα αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στα σημερινά συμβατικά μοντέλα της VW και τα αυριανά ηλεκτρικά, ανακοινώνεται ότι προσφέρει «εξαιρετικούς χώρους» σε συνδυασμό με «εκτεταμένη ηλεκτρική αυτονομία».

Οι τρεις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν τη σχεδίαση του εμπρός και του πίσω μέρους, με τα ιδιαίτερα, οριζόντια τοποθετημένα φώτα LED, παρόμοια με εκείνα του ID hatchback.

Μέσα στα σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν στο πρώτο Minibus συγκαταλέγεται το όρθιο εμπρός μέρος με το κάθετο, όπως φαίνεται, παρμπρίζ και τον μικρό πρόβολο. Στο κέντρο του βρίσκεται ένα μεγάλο, φωτισμένο σήμα της VW που περικλείεται από μια γραμμή σε σχήμα V, όπως ακριβώς στο θρυλικό παλιό λεωφορειάκι.

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό MPV είναι ένα από τα πέντε μοντέλα μηδενικών εκπομπών που ετοιμάζονται στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Future 2025” της VW, που έχει ως στόχο την πώληση 500.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Το κινητήριο σύστημά του έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και δυνατότητα τετρακίνησης.

Η Volkswagen δεν δίνει περισσότερα στοιχεία, αλλά ανακοινώνει ότι το ηλεκτρικό MPV concept θα έχει αντίστοιχη συνδεσιμότητα και αυτόνομες λειτουργίες όπως το ID hatchback.

Στις λειτουργίες αυτές περιλαμβάνεται το «αποσυρόμενο» τιμόνι που φαίνεται σε μία από τις teaser φωτογραφίες. Όταν ενεργοποιείται μέσω ενός pad αφής, ξεκινά τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης, για τις οποίες χρησιμοποιούνται laser scanners, αισθητήρες υπερήχων, ραντάρ και ψηφιακές κάμερες stereo. Μετά το τιμόνι μαζεύεται για να έχει ο οδηγός περισσότερο χώρο στη διάθεσή του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube