Desert Storm από την EPTA Design

Desert Storm από την EPTA Design

Ένα αιχμηρό πρωτότυπο βασισμένο στο Ford F-150 με V8 κινητήρα 800 PS

Το σχεδιαστικό στούντιο EPTA με έδρα το Λονδίνο, παρουσίασε ένα αρκετά ενδιαφέρον πρωτότυπο με το όνομα Desert Storm που εξελίχθηκε πάνω στα μηχανικά μέρη του Ford F-150.

EPTA

Το μεταξόνιο του μοντέλου είναι 3.200mm, η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 480mm ενώ η διαδρομή της ανάρτησης είναι 685mm εμπρός και 863mm πίσω. Οι τροχοί έχουν ζάντες Method Reaching Beadlock και εκτός δρόμου ελαστικά BFGoodrich Baja KR2 39". Όσο για τον κινητήρα, αυτός θα μπορούσε να είναι ένας V8 της Ford με απόδοση άνω των 800 PS.

Έμπνευση για το σχεδιασμό του Desert Storm αποτέλεσαν τα μαχητικά αεροσκάφη και τα μαχαίρια επιβίωσης. Το επιθετικό εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από αγωνιστικού τύπου προφυλακτήρα, λεπτά φωτιστικά σώματα, αιχμηρό καπό και επιπλέον φώτα στην οροφή.

Στο προφίλ ξεχωρίζουν τα φτερά από ανθρακονήματα, η μεγάλη εισαγωγή αέρα και φυσικά η μακριά ουρά που ενσωματώνει την καρότσα. Εκεί βρίσκονται αποθηκευμένοι δύο επιπλέον τροχοί με ανακλινόμενες βάσεις που ενσωματώνουν τα πίσω φώτα LED.

EPTA

Το σχεδιαστικό στούντιο παρουσίασε μια αγωνιστική και μια πολιτική έκδοση του μοντέλου, με τις διαφορές να εντοπίζονται στην έλλειψη παραθύρων και θυρών.

Το Desert Storm που βλέπετε στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, είναι προς το παρόν μια σχεδιαστική μελέτη όμως η ομάδα του EPTA βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών ώστε να προχωρήσει σε περιορισμένη παραγωγή με προβλεπόμενο κόστος κοντά στα $700.000 δολάρια ανά αυτοκίνητο.

Πηγή: EPTA Design

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube