BMW Vision Future Luxury: Σπουδή στις λίμο του μέλλοντος

BMW Vision Future Luxury: Σπουδή στις λίμο του μέλλοντος

Οι Βαυαροί παρουσίασαν στο Πεκίνο ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο, με κορυφαία τεχνολογία

Το Πεκίνο επέλεξε η BMW να παρουσιάσει το πρωτότυπο Vision Future Luxury, μια σπουδή στα πολυτελή τετράθυρα αυτοκίνητα που αποτελεί εξέλιξη του Grand Lusso V12 Coupe που είχε παρουσιαστεί πριν ένα χρόνο.

Οι φήμες ήθελαν τη BMW να παρουσιάζει ένα ακόμη πιο μεγάλο από τη σειρά 7 αυτοκίνητο, που θα αποτελούσε τη σειρά 9, ωστόσο οι Γερμανοί άφησαν να αιωρείται αν αυτή θα είναι η σειρά 9, ή απλά είναι η μελλοντική σειρά 7.
Σε κάθε περίπτωση η Vision Future Luxury είναι φανερό ότι αποτελεί μια απάντηση στην επίσης μελλοντική Mercedes S-Class Maybach.

Το πρωτότυπο ξεχωρίζει από τη φουτουριστική του σχεδίαση, την ποιότητα, την πολυτέλεια, τις ανέσεις, αλλά και την τεχνολογία που ενσωματώνει.
Βασικό του χαρακτηριστικό η επιλογή οι πόρτες να ανοίγουν σε αντίθετη φορά αποκαλύπτοντας το υπερπολυτελές σαλόνι.
Τη θέση κεντρική κολώνας έχουν πάρει λεπτές αλλά εξαιρετικής αντοχής μπάρες από ανθρακονήματα.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό είναι δέρμα, ξύλο και ανθρακονήματα. Οι πίσω επιβάτες είναι αποκλειστικά δύο και έχουν στη διάθεσή τους ισάριθμες ανεξάρτητες θέσεις εφοδιασμένες με τραπεζάκι, αφαιρούμενο τάμπλετ και προσωπική οθόνη πληροφοριών και ρυθμίσεων για τον καθένα.

Αντίστοιχα, ο οδηγός δεν έχει μπροστά του ένα συμβατικό πίνακα οργάνων, αλλά ένα προηγμένης τεχνολογίας head up dispay που του παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, την ώρα που επικουρικά έχει άλλες τρεις οθόνες στη διάθεσή του που είναι συνδεδεμένες με το το εξελιγμένο χειριστήριο του iDrive. Διαθέσιμο βέβαια είναι και σύστημα φωνητικών εντολών.
Οι τρεις οθόνες είναι τρισδιάστατης τεχνολογίας με την αριστερή να προβάλλει πληροφορίες για το αυτοκίνητο, την κεντρική να περιλαμβάνει το ταχύμετρο και το στροφόμετρο και τη δεξιά να παρέχει πληροφορίες από το σ'υστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Εξωτερικά, η BMW Vision Future Luxury εντυπωσιάζει με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα εμπρός και τα μικρά σε μέγεθος αλλά ισχυρότατα φώτα τεχνολογίας laser, την ώρα που πίσω τα φώτα είναι τεχνολογίας OLED (οργανικές φωτοδίοδοι).

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW Adrian van Hooydonk δήλωσε πως αυτού του είδους τα πρωτότυπα δείχνουν το δρόμο για το μέλλον και έως που μπορούμε να φτάσουμε, την ώρα που αποτελούν και ένα κίνητρο για να αναβαθμίσουμε την προσέγγισή μας στους τομείς της άνεσης και της πολυτέλειας.

Το σίγουρο είναι πως αυτοκίνητα του είδους απευθύνονται σε πολύ λίγους, ενώ μόνον τυχαία δεν είναι η επιλογή της BMW να παρουσιάσει το Vision Future Luxury στην Κίνα, μια αγορά που λατρεύει το μέγεθος και την πολυτέλεια, αλλά παράλληλα είναι και έτοιμη να πληρώσει για να την αποκτήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube