BMW: Ηλεκτρικό πρωτότυπο Power BEV με 720 PS!

BMW: Ηλεκτρικό πρωτότυπο Power BEV με 720 PS!

Είναι ισχυρότερο και ταχύτερο ακόμα και από την BMW M5.

Η BMW παρουσίασε το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο Power BEV το οποίο βασίζεται στη Σειρά 5, με απόδοση 720 PS και επιτάχυνση 0-100km/h σε κάτω από 3"! Αυτό σημαίνει πως το εν λόγο όχημα είναι κατά +95 PS ισχυρότερο από την απόλυτη BMW M5 Competition!

BMW Power BEV

Κίνηση στο όχημα δίνουν τρεις ηλεκτροκινητήρες πέμπτης γενιάς (ένας στον εμπρός άξονα και δύο στον πίσω) οι οποίοι συνδυάζουν μοτέρ και ηλεκτρονικά συστήματα μέσα στο ίδιο περίβλημα. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα χρησιμοποιήσει αυτού του είδους τον ηλεκτροκινητήρα είναι η BMW iX3.

Εκτός από την επιτάχυνση στην ευθεία, στόχος της BMW ήταν να βελτιώσουν και το κράτημα της μπερλίνας. Η τεχνολογία e-torque vectoring είναι πιο αποτελεσματική και ακριβής σε σχέση με το παραδοσιακό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης καθώς ο κάθε ένας από τους πίσω τροχούς παίρνει δύναμη από ανεξάρτητο μοτέρ.

BMW

Εκτός από τους καμουφλαρισμένους προφυλακτήρες, το πρώτο στοιχείο που παρατηρεί κάποιος όταν κοιτάζει το αυτοκίνητο είναι η απουσία των τετραπλών απολήξεων της εξάτμισης που άλλοτε δέσποζαν στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα. 

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της BMW, το νέο σύστημα κίνησης που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο δεν επηρέασε καθόλου τον χώρο επιβατών.

Μπορεί το Power BEV να είναι απλά ένα πρωτότυπο που δεν προορίζεται για την παραγωγή, όμως στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι να έχει 25 ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα στη γκάμα της μέχρι το 2023, με περισσότερα από τα μισά να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε τη νέα BMW M5 στην πίστα των Σερρών και σε έρημα ορεινά στροφιλίκια

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube