BMW ICE: Ξεχασμένο πρωτότυπο με πολυδιάστατο χαρακτήρα [video]

BMW ICE: Ξεχασμένο πρωτότυπο με πολυδιάστατο χαρακτήρα [video]

Συνδυάζει μηχανικά μέρη από SUV και εσωτερικό από 2+2 σπορτσκαρ.

Η BMW αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό ορισμένα από τα πρωτότυπα που παρέμειναν κρυμμένα στα σχεδιαστικά της κέντρα εδώ και δεκαετίες, ξεκινώντας με το ICE (Integrated Concept Engineering), ένα SAV που ολοκληρώθηκε το 2004!

Όπως βλέπουμε στο βίντεο του BMW Group Classic, το ICE (2004) αποτελεί εξέλιξη του πρωτοτύπου X-Coupe (2001) και μακρινό πρόγονο της X6 (2007). Βασιζόταν στα μηχανικά μέρη της X5 (1999) διατηρώντας την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά είχε εντελώς διαφορετικό δίπορτο αμάξωμα που θύμιζε σπορτσκαρ.

BMW ICE

Οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου, το μακρύ μεταξόνιο, η έντονη κλίση της οροφής, το διπλό πίσω παρμπρίζ, τα φουσκωμένα φτερά και οι καμπύλες γραμμές που ήταν χαρακτηριστικό των BMW εκείνης της περιόδου έμοιαζαν να προβλέπουν την τάση που θα επικρατούσε με τα coupe-SUV μοντέλα μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Από την άλλη πλευρά το σύνθετο σχήμα των φωτιστικών σωμάτων, οι περίεργες για την εποχή αναλογίες και διάφορα άλλα εκκεντρικά σχεδιαστικά στοιχεία εποχής Chris Bangle σίγουρα θα προκαλούσαν τις αντιδράσεις των πιο παραδοσιακών φίλων της μάρκας.

BMW ICE

Στο εσωτερικό, το ταμπλό προερχόταν από την BMW Z4 (2002) με κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις, όμως λόγω του αυξημένου μήκους η διάταξη των καθισμάτων ήταν 2+2. Ο έξυπνος σχεδιασμός της ουράς με ένα πάνελ που άνοιγε προς τα πάνω ή χαμήλωνε, επέτρεπε την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου αποσκευών ώστε να κουβαλά ποδήλατα ή άλλου είδους εξοπλισμό.

Μπορεί το πρωτότυπο να μην οδήγησε σε έκδοση παραγωγής - ούτε καν παρουσιάστηκε σε κάποια έκθεση - όμως έβαλε το λιθαράκι του στην εξέλιξη της ιδέας μέχρι τις X4 και X6 του σήμερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube