ΒMW: Έτσι λειτουργεί το Concept X5 eDrive [video]

ΒMW: Έτσι λειτουργεί το Concept X5 eDrive [video]

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο προωθητικό video που περιγράφει το Concept X5 eDrive.

Το πρωτότυπο X5 eDrive, που ντεμπουτάρισε στην ΙΑΑ 2013 στη Φρανφούρτη, αποτελεί το πρόκριμα ενός επερχόμενου μοντέλου παραγωγής, με όψη την οικεία μας X5, αλλά και χαρακτηριστικό διαφοροποιό στοιχείο το μεταλλικό χρώμα Silverflake με τις διακοσμήσεις σε απόχρωση BMW i Blue.

Το υβριδικό μεγάλο crossover της BMW διαθέτει ακόμη αεροδυναμικές ράγες οροφής και ειδικής αεροδυναμικής σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος 21”.

Βέβαια, η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τις άλλες X5 κρύβεται κάτω από το καβούκι, καθώς η BMW X5 eDrive είναι ένα υβριδικό επαναφορτιζόμενο αυτοκίνητο. H BMW δεν προσέθεσε κάτι παραπάνω στις λεπτομέριες που είχε δημοσιοποιήσει τον περασμένο Απρίλιο. Οπότε να θυμίσουμε ότι το θερμικό μέρος έχει αναλάβει ένας 4κύλινδρος δίλιτρος κινητήρας TwinPower Turbo με απόδοση 245 PS ενώ το ηλεκτρικό μέρος ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 95 PS και μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου.

Ο υβριδικός συνδυασμός επιτρέπει στην BMW X5 eDrive να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 7”, ενώ η αυτονομία της με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια φτάνει τα 30 km. Όσον αφορά την κατανάλωση, αυτή στη μέση τιμή της το εργοστάσιο την προσδιορίζει στα 3,8 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 ανά χιλιόμετρο κάτω από τα 90 g.

Η Annette Connor, στέλεχος επικοινωνίας της BMW δήλωσε για την X5 eDrive ότι «με το αυτοκίνητο αυτό μπορείς να απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα δύο κόσμων. Από τη μια μεριά έχεις ό,τι σου προσφέρει ένας κλασικός θερμικός κινητήρας και επιπρόσθετα μπορείς να οδηγείς ένα πρωτότυπο, με eDrive όπως σε ένα καθαρόαιμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο».

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube