BMW Concept i4: Ηλεκτρικό Gran Coupe με 530 PS [video]

BMW Concept i4: Ηλεκτρικό Gran Coupe με 530 PS [video]

Μας προετοιμάζει για το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής που θα έρθει το 2021.

Η BMW παρουσίασε σήμερα το Concept i4, ένα αμιγώς ηλεκτρικό Gran Coupe το οποίο μας προϊδεάζει για την αντίστοιχη έκδοση παραγωγής (i4) η οποία θα κυκλοφορήσει το 2021.

Εξωτερικά, το Concept i4 ενσωματώνει την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της BMW σε τετράθυρη coupe σιλουέτα, με μέγεθος και αναλογίες αντίστοιχα της επερχόμενης 4 Series Gran Coupe.

BMW Concept i4

Στο εμπρός μέρος το μάτι πέφτει κατευθείαν στη μεγάλη γρίλια η οποία καλύπτει σχεδόν όλο το ύψος της μάσκας και καθορίζει τις δυναμικές γραμμές του καπό. Σύμφωνα με την BMW, μέσα στην kidney grille (που ονομάζεται intelligence panel) ενσωματώνονται οι αισθητήρες για τα συστήματα υποβοήθησης καθώς λόγω απουσίας θερμικού μοτέρ είναι εντελώς καλυμμένη. Το ίδιο ισχύει και για τη μαύρη επιφάνεια στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, αφήνοντας μόνο τις καθετες πλευρικές εσοχές για ψύξη των φρένων. Τα επιθετικά φώτα έχουν τρισδιάστατα γραφικά LED και μάλλον θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα αλλάξουν στην έκδοση παραγωγής για λόγους εξορθολογισμού του κόστους.

 

Το προφίλ χαρακτηρίζεται από λιτό σχεδιασμό, αεροδυναμικές ζάντες μεγάλης διαμέτρου, δυναμικές γραμμές που τονίζονται από την απόχρωση Frozen Light Copper του αμαξώματος και μακρύ μεταξόνιο. Η γραμμή της οροφής τύπου fastback καταλήγει σε μια έντονη ακμή στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών που δημιουργεί σκιά πάνω από τα λεπτά φώτα LED. Τέλος, ο σμιλεμένος προφυλακτήρας ενσωματώνει κάθετα αεροδυναμικά στοιχεία και ένα μεγάλο διαχύτη με μπλε λεπτομέρειες.

BMW Concept i4
Στο εσωτερικό βρίσκουμε λευκές επενδύσεις από δέρμα και ύφασμα σε ταμπλό πόρτες και καθίσματα, κάτι που ενισχύει την αίσθηση ευρυχωρίας σε συνδυασμό με την τεράστια ηλιοροφή που ενώνει το εμπρός με το πίσω παρμπρίζ. Το καμπύλο πάνελ ενσωματώνει ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής με τρία διαφορετικά στυλ γραφικών (Core, Sport και Efficient), επιτρέποντας τον χειρισμό μέσω αφής όλων των λειτουργιών του οχήματος.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι το τριάκτινο τιμόνι με φουτουριστικό σχεδιασμό, η απουσία φυσικών πλήκτρων από την κεντρική κονσόλα, το κρυστάλλινο κυλινδρικό χειριστήριο iDrive στο κεντρικό τούνελ, οι επενδύσεις Gold Bronze στο ταμπλό και ο ambient φωτισμός.

BMW Concept i4
Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης BMW eDrive περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 530 PS που χαρίζει στο μοντέλο επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4" και τελική ταχύτητα άνω των 200 km/h. Σύμφωνα με την BMW, η μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh επιτρέπει αυτονομία της τάξεως των 600 km (κύκλος WLTP) ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Ο ήχος του μοτέρ (BMW IconicSounds Electric) που αλλάζει ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης, εξελίχθηκε από τον διάσημο συνθέτη μουσικής για ταινίες, Hans Zimmer και το μηχανικό ήχου της BMW, Renzo Vitale. 

Η παραγωγή της BMW i4 θα ξεκινήσει το 2021 στο κεντρικό εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο, μετά από τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στη γραμμή παραγωγής για να υποστηρίζει και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με κόστος επένδυσης περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube