Best of Concept Cars: Chevrolet Corvette Moray (2003)

Best of Concept Cars: Chevrolet Corvette Moray (2003)

Μια ξεχωριστή έκδοση του αμερικανικού σπορτσκαρ με ιταλικό σχεδιασμό.

Στην Έκθεση Γενεύης του 2003, ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Italdesign παρουσίασε το όραμά του για ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας - την Chevrolet Corvette - με αφορμή τα 50 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς.

Η Corvette Moray σχεδιάστηκε από τους Fabrizio και Giorgetto Giugiaro πάνω στα μηχανικά μέρη της Corvette C5 (1996-2004) με βελτιωμένο κινητήρα V8 6,0 λίτρων απόδοσης 400 PS και κίνηση στον πίσω άξονα.

Σήμα κατατεθέν του μοντέλου ήταν η καμπύλη γραμμή που διατρέχει όλο το μήκος του αμαξώματος, οι τέσσερις σχισμές στα εμπρός φτερά, το θολωτό κάλυμμα της καμπίνας και οι λεπτομέρειες από χρώμιο.

Τα A-Pillars και η μεσαία πίσω κολώνα ενώνονταν στην κορυφή, προσδίδοντας ελαφρότητα στο σχέδιο. Τα μεγάλα τζάμια άνοιγαν προς τα πάνω για ευκολότερη πρόσβαση στην καμπίνα, ή αφαιρούνταν πλήρως μετατρέποντας το όχημα σε roadster.

Στο εμπρός μέρος ξεχώριζαν τα λεπτά φώτα, το σχήμα V στο καπό και ο αιχμηρός προφυλακτήρας, ενώ από την ουρά δεν έλειπαν τα παραδοσιακά τετραπλά στρογγυλά φώτα που ήταν πάντα συνυφασμένα με τις Corvette.

Στο εσωτερικό, το cockpit είχε συμμετρικό σχεδιασμό ως αναφορά στην Corvette C3 (1967-1982), με ένα μάλλον κραυγαλέο συνδυασμό μπλε μεταλλικού χρώματος, πορτοκαλί δέρματος και χρωμίου στην κεντρική κονσόλα. Αντί για καθρέπτες, το πρωτότυπο είχε δύο οθόνες εκατέρωθεν του ψηφιακού πίνακα οργάνων, ενώ δύο ακόμα οθόνες στην πλευρά του συνοδηγού προορίζονταν για ψυχαγωγία.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η Corvette Moray ήταν μια σχεδιαστική μελέτη που πραγματοποιήθηκε μεν με τη σύμφωνη γνώμη της Chevrolet, χωρίς να σχετίζεται δε με την εξέλιξη της Corvette C6 (2004-2013) που έκανε πρεμιέρα ένα χρόνο αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube