Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό Mazda;

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό Mazda;

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda θα αποκαλυφθεί αυτή την εβδομάδα στο Tokyo Motor Show. Και μπορούμε να έχουμε μια πρόγευσή του χάρη σε ένα ιαπωνικό περιοδικό.

Η Mazda θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτή την εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο τους. Πριν από λίγες ημέρες, ένα teaser φαινόταν να δείχνει ότι το όχημα θα είχε τη μορφή ενός κουπέ SUV. Μια υπόθεση που «επιβεβαιώνεται» από αυτή τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ένα καλά ενημερωμένο ιαπωνικό περιοδικό.

Είναι πραγματικά το πρώτο ηλεκτρική Mazda ή πρόκειται για ένα δημιούργημα του photoshop; Η αμφιβολία πάντα θα μας επιτρέπεται (αν δεν μας επιβάλλεται) απέναντι σε μια εικόνα του είδους. Το γιαπωνέζικο μέσο όμως το βαφτίζει κιόλας: MX-30. Το πρόθεμα μπορεί να εκπλήσσει, επειδή είμαστε μακριά από ένα MX-5, αλλά ο κατασκευαστής έχει ήδη χρησιμοποιήσει αυτά τα γράμματα σε πρωτότυπα που δεν σχετίζονταν με το γιαπωνέζικο ρόουντστερ!

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της φωτογραφίας είναι η παρουσία μικρών πίσω θυρών με ένα ανάποδο άνοιγμα, όπως στο RX-8. Αλλά εκτός από αυτό, το νέο μοντέλο θα αποτελεί πραγματικό φορέα των τυπικών χαρακτηριστικών ενός Mazda, καθώς η ηλεκτρική μονάδα λέγεται ότι θα συνδυάζεται με έναν περιστροφικό κινητήρα που θα λειτουργεί ως επέκταση αυτονομίας!

Η σχεδίαση είναι από την άλλη πλευρά βαδίζει πάνω στην εξέλιξη των τελευταίων υλοποιήσεων της εταιρείας, όπως το κόμπακτ χάτσμπακ 3 ή το crossover CX-30. Το MX-30 θα μπορούσε ακόμα να ξεχωρίζει με την πιο εκλεπτυσμένη μάσκα του, καθώς πλέον δεν χρειάζεται τόσον όγκο αέρα για το θερμικό μοτέρ, ενώ η διχρωμία θα μπορούσε επίσης να αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της καροσερί του.

Δεν απέμειναν παρά δύο ημέρες για να μάθουμε τα πάντα! Οπότε μείνετε συντονισμένοι στο DRIVE και στο Σαλόνι του Tokyo. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube