node/36994

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό Mazda;

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda θα αποκαλυφθεί αυτή την εβδομάδα στο Tokyo Motor Show. Και μπορούμε να έχουμε μια πρόγευσή του χάρη σε ένα ιαπωνικό περιοδικό.

Η Mazda θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτή την εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο τους. Πριν από λίγες ημέρες, ένα teaser φαινόταν να δείχνει ότι το όχημα θα είχε τη μορφή ενός κουπέ SUV. Μια υπόθεση που «επιβεβαιώνεται» από αυτή τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ένα καλά ενημερωμένο ιαπωνικό περιοδικό.

Είναι πραγματικά το πρώτο ηλεκτρική Mazda ή πρόκειται για ένα δημιούργημα του photoshop; Η αμφιβολία πάντα θα μας επιτρέπεται (αν δεν μας επιβάλλεται) απέναντι σε μια εικόνα του είδους. Το γιαπωνέζικο μέσο όμως το βαφτίζει κιόλας: MX-30. Το πρόθεμα μπορεί να εκπλήσσει, επειδή είμαστε μακριά από ένα MX-5, αλλά ο κατασκευαστής έχει ήδη χρησιμοποιήσει αυτά τα γράμματα σε πρωτότυπα που δεν σχετίζονταν με το γιαπωνέζικο ρόουντστερ!

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της φωτογραφίας είναι η παρουσία μικρών πίσω θυρών με ένα ανάποδο άνοιγμα, όπως στο RX-8. Αλλά εκτός από αυτό, το νέο μοντέλο θα αποτελεί πραγματικό φορέα των τυπικών χαρακτηριστικών ενός Mazda, καθώς η ηλεκτρική μονάδα λέγεται ότι θα συνδυάζεται με έναν περιστροφικό κινητήρα που θα λειτουργεί ως επέκταση αυτονομίας!

Η σχεδίαση είναι από την άλλη πλευρά βαδίζει πάνω στην εξέλιξη των τελευταίων υλοποιήσεων της εταιρείας, όπως το κόμπακτ χάτσμπακ 3 ή το crossover CX-30. Το MX-30 θα μπορούσε ακόμα να ξεχωρίζει με την πιο εκλεπτυσμένη μάσκα του, καθώς πλέον δεν χρειάζεται τόσον όγκο αέρα για το θερμικό μοτέρ, ενώ η διχρωμία θα μπορούσε επίσης να αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της καροσερί του.

Δεν απέμειναν παρά δύο ημέρες για να μάθουμε τα πάντα! Οπότε μείνετε συντονισμένοι στο DRIVE και στο Σαλόνι του Tokyo. 

node/39638
Sony Vision-S Concept

To Sony Vision-S εμφανίζεται στο Tokyo [video]

Θυμάστε που η Sony μας παρουσίασε online νωρίτερα εφέτος το εντυπωσιακό Vision-S. Τώρα βλέπουμε τη γιαπωνέζικη ηλεκτρική μπερλίνα να βολτάρει στο Tokyo κοντά στην έδρα της Sony.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

To Sony Vision-S εμφανίζεται στο Tokyo [video]

Οι τελείως ψεύτικες και στατικές φωτογραφίες του απροσδόκητου Sony Vision-S μας έδωσαν μια πρόγευση γι’ αυτό που ετοιμάζουν οι Ιάπωνες τον περασμένο Ιανουάριο. Αλλά το 4θυρο Sony φαίνεται ότι κινείται κιόλας! Απόδειξη, αυτό το σύντομο διαφημιστικό κλιπάκι που δημοσιεύτηκε στο Youtube από τον ιαπωνικό γίγαντα.

Στο video, ένα μυστηριώδες λευκό φορτηγό μπαίνει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης των κεντρικών γραφείων της Sony. Στη συνέχεια, οι πλευρικές πόρτες αποκαλύπτουν το προφίλ του ιαπωνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οι εικόνες που ακολουθούν μας δείχνουν σε animation την καμπίνα και τον φωτισμό του Vision-S. Και βάζοντας όπισθεν, το αυτοκίνητο κατεβαίνει απαλά, με μικρή ταχύτητα, από την πλατφόρμα του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Sony λέει ότι δεν έχει την πρόθεση να λανσάρει εμπορικά το ηλεκτρικό πρωτότυπό της. Το Vision-S χρησιμοποιείται επίσημα μόνο για την εξέλιξη onboard τεχνολογιών που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την ψυχαγωγία.

node/39637

100 χρόνια Mazda: Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο-αφιέρωμα

Όλη η ιστορία της μάρκας σε ένα βιβλίο που μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν. 

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

100 χρόνια Mazda: Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο-αφιέρωμα

H Mazda ιδρύθηκε το 1920 και οδηγήθηκε από την τόλμη, την αμφισβήτηση της κοινής πρακτικής και την αναζήτηση νέων δρόμων στους τομείς της μηχανολογίας και του σχεδιασμού.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, η Mazda κατέγραψε σημαντικές διακρίσεις. Ήταν η πρώτη Ασιατική μάρκα που κέρδισε το Le Mans το 1991. Παρουσίασε το εμβληματικό Cosmo Sport 110S, τον περιστροφικό κινητήρα σε μοντέλο μαζικής παραγωγής και δημιούργησε ένα παγκόσμιο best-seller: το διθέσιο roadster Mazda MX-5, με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις από το λανσάρισμά του το 1989. Είναι η μάρκα που παρουσίασε τον πρώτο βενζινοκινητήρα στον κόσμο που συνδυάζει τις τεχνολογίες αυτανάφλεξης με συμπίεση, και ανάφλεξη με σπινθήρα, τον κινητήρα Skyactiv-X.

Όλη η ιστορία της θρυλικής μάρκας που ακολουθεί το ασυμβίβαστο και προκαλεί το κατεστημένο, φιλοξενείται σε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα που ετοιμάστηκε από την Mazda Motor Europe. Ξεκινώντας από την πόλη καταγωγής της μάρκας, την ηρωική Χιροσίμα, οι σελίδες του βιβλίου μας ξεναγούν σε όλα τα σημαντικά γεγονότα που χάραξαν την αιωνόβια ιστορία της μάρκας. 

Μέσα σε 7 ενότητες φιλοξενείται όλη η διαδρομή της Mazda μέχρι το σήμερα.

Κατεβάστε το βιβλίο-αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Mazda ΕΔΩ.

TAGS