Αυτό είναι το νέο Nissan Leaf Nismo RC [video]

Αυτό είναι το νέο Nissan Leaf Nismo RC [video]

Παρουσιάστηκε στο Τόκιο – Θα παραχθεί σε έξι μόλις αντίτυπα  - Θα χρησιμοποιηθεί ως «πρεσβευτής» της Nissan ανά τον κόσμο για τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το ολοκαίνουργιο Nissan LEAF NISMO RC, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο, με περισσότερο από το διπλάσιο της μέγιστης ισχύος και της ροπής του προκατόχου του, παρουσιάστηκε στο Τόκιο.

Η αποκάλυψη πραγματοποιήθηκε στο Nissan Crossing στην περιοχή Ginza του Τόκιο. Το αυτοκίνητο, το οποίο αναπτύχθηκε από τη NISMO, θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στις 2 Δεκεμβρίου, στο ετήσιο Φεστιβάλ της NISMO στο Fuji International Speedway, όπου θα εμφανιστεί μαζί με το νέο αγωνιστικό της Nissan για την Formula E.

nis

Με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, σύστημα τετρακίνησης και επιθετική, ανανεωμένη εμφάνιση, το ειδικής κατασκευής αυτοκίνητο αποδεικνύει πώς η τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan μπορεί να προσφέρει συναρπαστική αλλά ταυτόχρονα μηδενικών εκπομπών ισχύ, ένα βασικό στοιχείο του οράματος Nissan Intelligent Mobility της εταιρείας. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία μπαταριών και με εξαρτήματα μετάδοσης κίνησης από το Nissan LEAF, το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο.

«Το νέο LEAF NISMO RC, αποδεικνύει ότι θέτουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα, όταν πρόκειται για αστείρευτη ισχύ και υψηλή απόδοση, καθιστώντας τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ακόμα πιο συναρπαστικά για το αγοραστικό κοινό», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Daniele Schillaci, παγκόσμιος επικεφαλής μάρκετινγκ και πωλήσεων της Nissan για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. «Είναι η πιο συναρπαστική έκφραση της φιλοσοφίας του Nissan Intelligent Mobility».

nism

Η Nissan σχεδιάζει να κατασκευάσει έξι ολοκαίνουργια οχήματα LEAF NISMO RC για να «μοιραστούν» σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν σαν μέσο προβολής της συγκεκριμένης τεχνολογίας από τη Nissan.

Την κίνηση του ολοκαίνουριου Nissan LEAF NISMO RC, αναλαμβάνουν δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι εκατέρωθεν του πλαισίου. Οι κινητήρες παράγουν συνολικά 240 kW (120 kW ο καθένας) και 65,2 kgm στιγμιαίας ροπής στους τροχούς. Αυτό σημαίνει περισσότερο από το διπλάσιο της μέγιστης ισχύος και της ροπής του προηγουμένου LISF NISMO RC, που παρουσιάστηκε το 2011. Η τεχνολογία Driftrain που προέρχεται από το νέο Nissan LEAF, περιλαμβάνει τη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ισχύος και τους inverters.

lea

Ένα νέο σύστημα τετρακίνησης, δίνει στο LEAF NISMO RC εξαιρετική κατευθυντικότητα στις στροφές. Η διαχείριση της ισχύος γίνεται ανεξάρτητα από κάθε άξονα, παρέχοντας στιγμιαία ροπή στον τροχό με την βέλτιστη πρόσφυση. Αντίστοιχα με το προηγούμενο μοντέλο, η ισορροπία του βάρους στο πλαίσιο έχει βελτιστοποιηθεί με την θέση της μπαταρίας στο κέντρο, όπως και με τους ηλεκτρικούς κινητήρες και τους μετατροπείς να είναι ιδανικά τοποθετημένοι, πάνω στους εμπρός και πίσω τροχούς.

Το LEAF NISMO RC διαθέτει ένα πλήθος εξαρτημάτων χαμηλού βάρους και ένα μόνοκοκ από αναθρακονήματα, διατηρώντας το συνολικό βάρος μόλις στα 1.220 κιλά. Ο λόγος της ισχύος προς το βάρος, προσφέρει στο νέο LEAF NISMO RC το εντυπωσιακό 0-100 km/h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, όντας 50% ταχύτερο από το προηγούμενο μοντέλο.

rc

Ενώ το εξωτερικό του ολοκαίνουριου Nissan LEAF NISMO RC είναι βασισμένο στο αρχικό LΕΑF NISMO RC, εντούτοις το νέο μοντέλο υιοθετεί μια πιο επιθετική όψη. Το μακρύ καπό και η μάσκα V-motion της Nissan, τονίζουν το συνολικά ανασχεδιασμένο εμπρός σύνολο. Ο διακριτικός συνδυασμός ασημί και μαύρου χρώματος με τις κόκκινες ενδείξεις NISMO, παραπέμπει στο μονοθέσιο της Nissan για την Formula E.

Το αμάξωμα περιλαμβάνει αποσπώμενα μπροστινά και πίσω τμήματα, σταθερά παράθυρα, προβολείς LED εμπρός και πίσω, καθώς και ρυθμιζόμενη αεροτομή. Το μοντέλο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το προηγούμενο, με συνολικό μήκος 4.546 χιλιοστά και μεταξόνιο που φτάνει τα 2.750 χιλιοστά.

Το ολοκαίνουριο Nissan LEAF NISMO RC θα παρουσιαστεί στους αγώνες της Formula E, καθώς και σε μεγάλες εκδηλώσεις και εκθέσεις ανά τον κόσμο. Στο φεστιβάλ NISMO, οι φίλοι του θεσμού θα βιώσουν μια συναρπαστική εμπειρία με το ολοκαίνουργιο LEAF NISMO RC, στην πίστα του Fuji Speedwa, μαζί με επαγγελματίες οδηγούς.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube