«Αποκάλυψη»: Nissan Leaf κάμπριο

«Αποκάλυψη»: Nissan Leaf κάμπριο

Η ιαπωνική φίρμα μας καταλαμβάνει εξ απήνης, παρουσιάζοντας αυτή την πολύ ορίτζιναλ εκδοχή του νέου Leaf.

Nissan Leaf κάμπριο; E, ναι! Ο Ιάπωνας κατασκευαστής όμως είναι συνετός και φυσικά δεν μιλά για αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά για ένα και μοναδικό κομμάτι που γιορτάζει τις 100.000 πωλήσεις του Leaf στην Ιαπωνία. 

Από τα λανσάρισμά του το 2010, το Nissan Leaf δεν σταμάτησε να βλέπει τις πωλήσεις του να κλιμακώνονται. Και μάλιστα έφτασε να καταγράψει πωλήσεις που ξεπέρασαν τα λεγόμενα ψυχολογικά όρια: 200.000 παγκόσμιες πωλήσεις, στη συνέχεια 300 χιλιάδες και πρόσφατα 100.000 μόνο στην Ιαπωνία.

Nissan Leaf κάμπριο

Ένας αριθμός που στα μάτια της Nissan ήταν τόσο συμβολικός, έτσι ώστε να την οδηγήσει στην απόφαση για τη δημιουργία ενός σπέσιαλ μοντέλου. Έτσι γεννήθηκε αυτό το Leaf κάμπριο το οποίο οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι όσο παράδοξο -για να μην πούμε τίποτε άλλο- δείχνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Nissan Leaf και επισήμως στην ελληνική αγορά [τιμή]

Δομικά, πρώτα απ’ όλα, διότι το να κόψεις την οροφή ενός EV που έχει τις μπαταρίες του τοποθετημένες στο πάτωμα, προφανώς και δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ακαμψία του. Και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που το Leaf δεν είναι μια «μπανιέρα» με ρόδες, αλλά κράτησε με κάποιο τρόπο τις πίσω κολόνες του.

Nissan Leaf κάμπριο 

Στον κανονικό κόσμο πάντως, το Leaf πουλιέται μόνο ως «χάτσμπακ» και κατ’ εξαίρεση διατίθεται στην Κίνα και με κλασικό πορτμπαγκάζ υπό την ονομασία Sylphy. Και όπως είπαμε, η πιθανότητα να το δούμε σε αυτή την τρίτη, εορταστική έκδοση κάμπριο είναι κάτι παραπάνω από απίθανο.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube