Αποκάλυψη: Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion [upd+video]

Αποκάλυψη: Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion [upd+video]

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε το F 015 Luxury in Motion στο Consumer Electronics Show στο Las Vegas.

To πρωτότυπο F 015 Luxury in Motion σχεδιάστηκε για να επιδείξει πώς θα μπορούσαν να είναι σχεδιασμένα τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης.

To μήκος του F 015 Luxury in Motion είναι 5,22 m, το πλάτος 2,02 και το ύψος 1,52 m, με το γενναιόδωρο μεταξόνιο να φτάνει τα 3,61 m. Οι πόρτες ανοίγουν ανάποδα σε γωνία 90 μοιρών και μεσαίες κολόνες δεν υπάρχουν για εύκολη πρόσβαση στην καμπίνα.

Στην καμπίνα εκτός από τις τέσσερις περιστρεφόμενες πολυθρόνες, το ενδιαφέρον είναι ότι καθώς οι πόρτες ανοίγουν, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα αποκλίνουν προς τα έξω κατά 30 μοίρες. Το ταμπλό φιλοξενεί έξι ξεχωριστές οθόνες που υποστηρίζουν ρυθμίσεις αφής, κίνησης και κίνησης του ματιού, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον περισπασμό του οδηγού.

Κάτω από το καπό, το F 015 Luxury in Motion χρησιμοποιεί μια εξέλιξη του συστήματος που είναι εγκατεστημένο στο όχημα έρευνας F125!, με επαναφορτιζόμενη κυψέλη καυσίμου και αυτονομία 1.100 km. H ισχύς του συστήματος προέρχεται από δύο ηλεκτρομοτέρ που είναι εγκατεστημένα πίσω και αποδίδουν το καθένα 136 PS και 20,3 kgm που περνούν στον πίσω άξονα. Η απόδοση αυτή αρκεί για επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,7” και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 km/h.

Και ενώ το F 125! διαθέτει μπαταρίες λιθίου-φωσφόρου, το F 105 χρησιμοποιεί κυψέλες ιόντων λιθίου που μπορούν να φορτιστούν με επαγωγή και να προσφέρουν αυτονομία 200 km. Το υδρογόνο που χρειάζεται για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια κατά την κίνηση του F 105 αποθηκεύεται σε μια δεξαμενή που χωρά 5,4 kg και βρίσκεται υπό πίεση 700 bar. Το σύστημα καταναλώνει μόλις 0,6 kg/100 km, με τα 965 km αυτονομίας να πετυχαίνονται με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τη χρήση του υδρογόνου.

[Πηγή Mercedes-Benz]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube