Αποκαλύφθηκε το πρωτότυπο Audi Nanuk quattro [πρόσθετη ενημέρωση-video]

Αποκαλύφθηκε το πρωτότυπο Audi Nanuk quattro [πρόσθετη ενημέρωση-video]

Με το Nanuk, η Audi υπόσχεται υψηλές επιδόσεις τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Η Audi προχώρησε στην αποκάλυψη ενός ξεχωριστού πρωτότυπου με διττό χαρακτήρα, του Nanuk quattro.

Το υψηλών επιδόσεων πρωτότυπο, αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και του Italdesign Giugiaro και είναι η φυσική εξέλιξη του πρωτότυπου ItalDesign Giugiaro Parkour.

Το συνολικό μήκος του Nanuk quattro είναι 4,54 m, με το πλάτος να φτάνει τα 1,99 m και το ύψος τα 1,34 m. Βασίζεται σε αλουμινένιο πλαίσιο ASF (Audi Space Frame), με αρκετά μέρη του αμαξώματος να είναι φτιαγμένα από ειδικά ενισχυμένα ανθρακονήματα (CFRP).

Ο κινητήρας που το εφοδιάζει είναι V10 πετρελαίου 5 λίτρων με απόδοση 544 ίππους και 102 kgm ροπής και συνδυάζεται με 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Audi για το υψηλών επιδόσεων τετρακίνητο crossover είναι πολύ καλές (0-100 km/h σε 3,8 sec και τελική 300+ km/h με μέση κατανάλωση 7,8 lt/100 km), παρά το γεγονός ότι το Nanuk quattro ζυγίζει 1.900 kg.

Η ανάρτηση με τα διπλά ψαλίδια είναι νέας γενιάς ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και δίνει την δυνατότητα στο οδηγό να ρυθμίσει την απόσταση από το έδαφος σε ένα εύρος 70 mm, ενώ το ίδιο μπορεί να το κάνει και μόνο του σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης, παίρνοντας δεδομένα από την διαδρομή και την ταχύτητα κίνησης. Οι τροχοί που πατάει το Nanuk quattro είναι 22”, με τους εμπρός να είναι διάστασης 235/50 και τους πίσω 295/45, ενώ μέσα τους φωλιάζουν κεραμικοί δίσκοι.

Ακόμα, το Πρωτότυπο Nanuk quattro χρησιμοποιεί τετραδιεύθυνση, επιτρέποντας τους πίσω τροχούς να στρίβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση στις χαμηλές ταχύτητες για βελτίωση της ευελιξίας, ενώ στις υψηλές ταχύτητες ευθυγραμμίζονται για σταθερότητα.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube