Alpine Alpenglow: To υδρογονοκίνητο μέλλον των Γάλλων

Alpine Alpenglow: To υδρογονοκίνητο μέλλον των Γάλλων

H Alpine παρουσίασε το υδρογονοκίνητο πρωτότυπο Alpenglow που αποτελεί εκτός των άλλων και παράθυρο στη μελλοντική σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Για πρώτη φορά στην Έκθεση του Παρισιού, το κοινό έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να χαζέψει από κοντά το Alpine Alpenglow. Το υδρογονοκίνητο πρωτότυπο της γαλλικής μάρκας που μπορεί να μπει στη γραμμή παραγωγής, αλλά αποτελεί το πρώτο δείγμα της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Alpine.

To Alpenglow είναι μονοθέσιο με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο ανάμεσα σε δύο ρεζερβουάρ υδρογόνου σε σχήμα σταγόνας. Έχει μήκος πάνω από 5 m, πλάτος 2 m και ύψος λιγότερο από 1 m. Εμφανισιακά θυμίζει έντονα πρωτότυπο που έχει δραπετεύσει από την πίστα του Le Mans. 

Alpine Alpenglow

Στο εμπρός μέρος τα φώτα αποτελούνται από μια λεπτή οριζόντια λωρίδα LED, ενώ πίσω οι προβολείς είναι επίσης λεπτοί αλλά αυτή τη φορά σε κάθετη διάταξη. Πολλά εξαρτήματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του όπως η ενεργή πίσω αεροτομή, τα πεντάλ και τα paddles είναι διάφανα, ενώ η σχεδίαση του τιμονιού είναι εμπνευσμένη από αγωνιστικό της κατηγορίας LMP1 των αγώνων αντοχής.

Το εργοστάσιο ισχυρίζεται ότι οι καμπύλες του, η σχεδίαση των φαναριών και η διακόσμηση με τριγωνικά μοτίβα θα αποτελέσουν τα βασικά συστατικά της μελλοντικής σχεδιαστικής γλώσσας της Alpine.

Alpine Alpenglow

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο κινείται από ένα κινητήρα υδρογόνου που παράγει σύμφωνα με την Alpine «μόνο ατμό και καθηλωτικό ήχο» και συνεργάζεται με δύο ρεζερβουάρ πίεσης 700 bar. 

Μιλώντας για υδρογόνο, η Alpine πιστεύει ότι τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και κινητήρες εσωτερικής καύσης, πλάι στα ηλεκτροκίνητα, θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων και σκοπεύει να ανέβει στο άρμα των εταιρειών που στηρίζουν την συγκεκριμένη τεχνολογία.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube