Alpine A4810: Σούπερ Berlinette

Alpine A4810: Σούπερ Berlinette

Η Alpine ανέθεσε σε 28 από τους καλύτερους ντιζάινερς του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Σχεδιασμού, να δημιουργήσουν για λογαριασμό της, το σούπερκαρ του μέλλοντος.

Το Istituto Europeo di Design (IDE), οραματίστηκε για λογαριασμό της γαλλικής φίρμας, το «απόλυτο» σούπερκαρ του μέλλοντος. Ένα όχημα «Super Berlinette» όπως χαρακτηριστικά ζήτησε η Alpine.

Η σπουδή των 28 βραβευμένων ντιζάινερ του Ινστιτούτου, δε στηρίχθηκε όμως μονάχα στην εμφάνιση του μοντέλου αλλά εμβάθυνε και σε ποικίλους τομείς, όπως της απόδοσης, της οικολογίας αλλά και της διαδραστικότητας του χρήστη, με το αυτοκίνητο. 

Alpine

Αποτέλεσμα αυτής της μελέτης είναι το εικονιζόμενο Alpine A4810. Ίσως οι πιο «παρατηρητικοί» να διαπίστωσαν ότι ακόμα και το όνομα του μοντέλου είναι «ψαγμενιά», από την άποψη ότι συνδέει το ύψος (σε μέτρα) του Mont Blanc, της υψηλότερης και πιο εμβληματικής κορυφής των Άλπεων, με το όνομα της εταιρείας. 

Το A4810 είναι ένα μοντέλο που αγκαλιάζει τις τεχνολογίες της επόμενης μέρας στην αυτοκίνηση, ενώ «υπερασπίζεται» τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του γαλλικού brand που ιδρύθηκε το 1955. Έχει μήκος 5.091 mm, πλάτος 2.010 mm, ύψος 1.055 mm και μεταξόνιο 2.717 mm. Όπως κάθε σούπερκαρ που σέβεται τον εαυτό του έτσι και το Α4810 έχει καμπίνα αποκλειστικά για δύο επιβάτες, η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, το βάρος είναι μικρό, μόνο που ο κινητήρας, είναι υδρογόνου.

Alpine

Μάλιστα, η Alpine υποστηρίζει ότι η τεχνολογία υδρογόνου που χρησιμοποιεί στο Α4810 θα μπορούσε ακόμα και σήμερα να περάσει αυτούσια στην παραγωγή! Το μοντέλο βέβαια θα πάρει σάρκα και οστά κοντά στο 2035 σύμφωνα με τους Γάλλους...     

Ο σχεδιασμός τώρα αλλά και η αεροδυναμική του «ταυτότητα», εμπνέονται από τα μονοθέσια της Formula 1, με τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του να είναι κατά κύριο λόγο το ανθρακόνημα και νέας γενιάς ανακυκλώσιμα πολυμερή πλαστικά.

Alpine

Η ομάδα των σχεδιαστών του Α4810 φρόντισε όμως, ώστε να συνθέσει κι ένα εσωτερικό διάκοσμο που πέραν του φουτουριστικού του ύφους θα προσφέρει και την διαδραστική επαφή που προφανώς θα απαιτεί το έτος 2035. 

Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Alpine, Raphael Linari, σχολίασε σχετικά: «Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Αρκετά φουτουριστικό αλλά διερευνά τα εδάφη που θέλουμε σε ότι αφορά το ντιζάιν, τις τεχνολογίες που θα πρέπει να υιοθετεί ένα σούπερκαρ αλλά και τις αναλογίες εκείνες που χρειάζεται ώστε να είναι το καλύτερο του είδους του. Η δημιουργική προσέγγιση των σχεδιαστών αλλά και η μεγάλη τεχνογνωσία που διαθέτει το Ινστιτούτο, πιστεύω μας έδωσαν τις απαντήσεις που αναζητούσαμε. Η συνεργασία μας κρίνω, πως ήταν επιτυχημένη».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube