Abarth 500 Corsa Stradale από τη Zender με 240 PS

Abarth 500 Corsa Stradale από τη Zender με 240 PS

Στην Έκθεση Φρανκφούρτης ο αναγεννημένος βελτιωτικός οίκος Zender παρουσίασε ένα πολύ ιδιαίτερο «500αράκι».

Ο βελτιωτικός οίκος Zender χρησιμοποίησε ένα Abarth 500 ως βάση και δημιούργησε το «Corsa Stradale», ένα πρωτότυπο για δρόμο και πίστα με άκρως επιθετική εμφάνιση και 240 ίππους.

Τα πρησμένα φτερά του 500 Corsa Stradale, σε συνδυασμό με τις ζάντες των 18’’ δημιουργούν ένα σύνολο που δεν θα δείχνει καθόλου έξω από τα νερά του σε μια πίστα. Πολλά τμήματα του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ ο εμπρός προφυλακτήρας, το καπό και τα εμπρός φτερά αποτελούν ένα ενιαίο σώμα όπως σε πολλά αγωνιστικά.



Για τον κινητήρα η Zender δεν περιορίστηκε στην αντικατάσταση του εργοστασιακού turbo του Abarth 500 με μεγαλύτερο, αφού άλλαξε ακόμη πιστόνια και εκκεντροφόρους. Σε συνδυασμό με τη νέα εξάτμιση και τα αναβαθμισμένα μπεκ η απόδοση έφτασε τα 240 PS στις 5.200 rpm και 34,2 kgm στις 3.650 rpm. Για την επιτάχυνση 0-100 km/h το 500 Corsa Stradale χρειάζεται 6,5’’, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 232 km/h.



Ακολουθώντας τον αέρα αγωνιστικού του 500 Corsa Stradale, η ανάρτηση διαθέτει ρύθμιση ύψους και ξεχωριστές ρυθμίσεις για την απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς. Το εσωτερικό πάντως δεν στερείται ανέσεων, με τις επεμβάσεις της Zender να περιορίζονται επί της ουσίας στην παχιά δερμάτινη επένδυση που καλύπτει τα καθίσματα, το ταμπλό και το τιμόνι.

[Πηγή: Zender]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube