4θυρο κουπέ από τη Škoda στην έκθεση της Γενεύης

4θυρο κουπέ από τη Škoda στην έκθεση της Γενεύης

Με το πρωτότυπο VisionC, η Škoda φανερώνει την πρόθεσή της να εισέλθει σε πιο σπορ και πολυτελή χωράφια της αγοράς

Πριν από λίγο καιρό ο επικεφαλής της Škoda, Winfried Vahland, είχε επιβεβαιώσει την πρόθεση της φίρμας να εμπλουτίσει την γκάμα του Octavia με μια κουπέ έκδοση και σήμερα, με τη δημοσίευση του εικονιζόμενου σκίτσου, η Škoda μας δίνει και μια πρώτη γεύση αυτού.

Με το Rapid και το νέο Octavia να έχουν «πατήσει» πολύ καλά στην αγορά και τις πωλήσεις της Škoda να σημειώνουν κάθε χρόνο και νέο ρεκόρ, φαίνεται πως ήρθε ο καιρός για την τσεχική φίρμα να τολμήσει περισσότερο και να προσπαθήσει να εισέλθει σε πιο σπορ και πολυτελή χωράφια της αγοράς.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει με την παρουσίαση του 4θυρου κουπέ, γεύση του οποίου θα πάρουμε από το πρωτότυπο VisionC που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στη γνωστή πλέον πλατφόρμα MQB και θα έχει ίδιο μεταξόνιο με τη νέα γενιά Octavia από την οποία θα δανείζεται και τα περισσότερα μηχανικά μέρη, ενώ θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η γκάμα του θα περιλαμβάνει και σπορ έκδοση με τα διακριτικά RS.

Όπως βλέπουμε στο σκίτσο που δημοσίευσε σήμερα η Škoda, κύριο χαρακτηριστικό του VisionC είναι η χαμηλωμένη οροφή και η πιο δυναμική εμφάνιση συγκριτικά με το οικογενειακό της Skoda.

To VW CC, το αντίστοιχο 4θυρο κουπέ της μητρικής VW, θα αποτελέσει μπούσουλα για την εξέλιξη του νέου μοντέλου της Škoda και δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, όπως για παράδειγμα τα παράθυρα δίχως πλαίσιο και μια πιο πολυτελή καμπίνα με χώρο αποκλειστικά για τέσσερις επιβάτες.

Ο Winfried Vahland έχει δηλώσει ήδη ότι η έλευση του συγκεκριμένου μοντέλου στην αγορά θα γίνει ύστερα από το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς του Fabia, οπότε δεν πρόκειται να το δούμε στις εκθέσεις Škoda νωρίτερα από το 2015, θα μάθουμε όμως περισσότερα για αυτό με την παρουσίαση του πρωτοτύπου στη Γενεύη.

[Πηγή Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube