Γιγάντιο συγκρουόμενο λούνα παρκ κυκλοφορεί νόμιμα [video]

Γιγάντιο συγκρουόμενο λούνα παρκ κυκλοφορεί νόμιμα [video]

Όλοι κάναμε διάφορα περίεργα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά ο Dan Hryhorcoff από την Πενσυλβάνια αποφάσισε να φτιάξει ένα συγκρουόμενο λούνα-παρκ κλίμακας 200%, βασισμένο σε ένα παλιό Chevrolet Aveo και μια μοτοσικλέτα.

συγκρουόμενο λούνα-παρκ

Η πανδημία του κορονοϊού κι ο εγκλεισμός που επακολούθησε επέδρασαν διαφορετικά στην ψυχοσύνθεση του καθενός. 

Άλλος άρχισε πάλι χόμπι που είχε στα νιάτα του, άλλος το έριξε στο καθημερινό περπάτημα κι ο Dan Hryhorcoff κλείστηκε στο γκαράζ του. Εκεί αντέγραψε ένα συγκρουόμενο λούνα παρκ σε διαστάσεις περίπου διπλάσιες από τις κανονικές.

Για να το κάνει αυτό, έλαβε ειδική άδεια και πέρασε οκτώ ώρες σε κοντινό του λούνα παρκ, όπου μέτρησε όλες τις πιθανές διαστάσεις και φωτογράφισε κάθε γωνία από τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια που είχαν εκεί, κατασκευής 1953.

Ποιος είπε ότι μόνο αρνητικά συνέβησαν στην απομόνωση της πανδημίας; Το πελώριο συγκρουόμενο λούνα παρκ είναι δημιούργημα εκείνης της περιόδου και κινείται νόμιμα στον δρόμο

Επιστρέφοντας στο σπίτι, έφτιαξε αντίγραφο του αμαξώματος χρησιμοποιώντας φελιζόλ, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία καλουπιών ώστε να μπορέσει να φτιάξει το τελικό όχημα από υαλοβάμβακα.

συγκρουόμενο λούνα-παρκ

Ενώ ένα συγκρουόμενο λούνα-παρκ κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, που τροφοδοτείται από τα καλώδια που εφάπτονται στο μεταλλικό πλέγμα στην οροφή της πίστας, το δημιούργημα του Dan είναι θερμικό. 

Για την ακρίβεια, χρησιμοποιεί τον κινητήρα ενός Chevrolet Aveo, τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Πρόκειται λοιπόν για ένα πισωμήχανο και πισωκίνητο όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο κορονοϊός μείωσε την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα

Ο μπροστινός τροχός προέρχεται από μοτοσικλέτα, κάτι που χαρίζει εξαιρετικά μικρή ακτίνα στροφής, αλλά κι επιτρέπει στην ιδιοκατασκευή να καταχωρηθεί ως τρίκυκλο και να κυκλοφορεί νόμιμα στην αμερικανική πολιτεία. 

συγκρουόμενο λούνα-παρκ

Η προσοχή στη λετομέρεια έχει προικίσει το γιγάντιο συγκρουόμενο λούνα-παρκ ακόμα και με την κεραία στο πίσω μέρος, που χρησιμεύει για την ηλεκτροδότηση του οχήματος. Προφανώς καθαρά για πιστότητα στο πρωτότυπο κι όχι για κάποια λειτουργική ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κορονοϊός: Περιπολικά τράκαραν μεταξύ τους στο έρημο Μιλάνο!

Δεν είναι το πρώτο ιδιαίτερο όχημα που φτιάχνει ο Hryhorcoff. Παρόλα αυτά, περιγράφει τον εαυτό του ως μηχανικό κι όχι ως καλλιτέχνη. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η κατασκευή του είναι υπέροχη και προσεγμένη και στον αισθητικό τομέα.

Πριν πάρει σύνταξη, είχε δικό του μηχανουργείο οπότε έχει πείρα και πρόσβαση σε εργαλεία που λύνουν τα χέρια. Παλιότερα, όταν ακόμα ήταν παιδί, θυμάται ότι τον γοήτευε οτιδήποτε μηχανολογικής φύσεως.

Ανυπομονούμε να δούμε τι θα φανταστεί και θα κατασκευάσει στην πορεία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube