Πρόβλημα με το Dakar του 2019 λόγω «αποχώρησης» της Χιλής

Πρόβλημα με το Dakar του 2019 λόγω «αποχώρησης» της Χιλής

Εκτός από νέα διαδρομή ο αγώνας αναζητά και νέο διευθυντή μετά την παραίτηση του Marc Coma.

Η παρουσίαση της διαδρομής του Dakar 2019 που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα αναβλήθηκε λόγω της αιφνιδιαστικής απόφασης της νέας κυβέρνησης της Χιλής να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Οι λόγοι που επικαλέστηκαν οι νεοεκλεγέντες κυβερνώντες είναι οικονομικοί, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των διοργανωτών. Και αυτό παρά το γεγονός ότι προεκλογικά, σε συζητήσεις με τους διοργανωτές είχαν δώσει διαβεβαιώσεις πως η χώρα θα συμμετάσχει στον μαραθώνιο.

Έτσι, οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι τώρα να ξανασχεδιάσουν τον αγώνα.
Βέβαια αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Ο Marc Coma που κατείχε τη θέση του διευθυντή του αγώνα για τις τελευταίες τρεις διοργανώσεις, αποφάσισε στις αρχές Φεβρουαρίου να παραιτηθεί από τη θέση του για να ασχοληθεί με «δικές του προσωπικές επιχειρήσεις», όπως είπε.
Ετσι, το Dakar, πέρα από διαδρομή αναζητά και διευθυντή.

Σε ό,τι αφορά πάντως τη διαδρομή, η οργάνωση είπε πως το Περού θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος της, παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καθυστερήσει εξαιτίας της παραίτησης του προέδρου της χώρας, του Pedro Pablo Kuczynsk, ο οποίος ενεπλάκη σε μια υπόθεση διαφθοράς.  

Ως υποψήφιες χώρες για την αντικατάσταση της Χιλής φέρονται να είναι οι Βολιβία, η Αργεντινή και το Εκουαδόρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube