Πρεμιέρα για τη νέα σεζόν EKO Racing Dirt Games

Με ένα άριστα οργανωμένο trackday σε αγωνιστικό ρυθμό ξεκίνησε για το 2019 η καταιγιστική δράση των Dirt Games.

Ακριβώς ένα μήνα πριν την τέλεση του πρώτου γύρου του ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2019, οι συμμετέχοντες στο θεσμό και όχι μόνο, είχαν μία πρώτη τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές τους κατασκευές στην πίστα του ιππόδρομου Αθηνών, σε ένα trackday που διοργάνωσε η οργανωτική επιτροπή του θεσμού.

Στην ίδια χάραξη θα πραγματοποιηθεί η αυλαία του ΕΚΟ Racig Dirt Games στις 18-19 Μαΐου. Συνολικά, 37 οδηγοί βρέθηκαν την Κυριακή 21 Απριλίου στο Μαρκόπουλο και αγωνίστηκαν στην πίστα των 1,1 χιλιομέτρων. Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, η διαδρομή ήταν σε εξαιρετική κατάσταση μετά από τις προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας των Dirt Games. Η πολύ καλή ροή του προγράμματος, αποτέλεσμα της άριστης οργάνωσης, επέτρεψε στους αγωνιζόμενους να πραγματοποιήσουν τρία σκέλη, συνολικά 13 γύρους.

dirt games

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο Μαρκόπουλο, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν πλούσιο θέαμα, με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης. Παράλληλα, είδαμε αρκετούς νέους οδηγούς που έκαναν ντεμπούτο στο θεσμό, αλλά και... παλιούς γνώριμους με νέες κατασκευές. Ανάμεσα τους, κάποιοι εκλεκτοί καλεσμένοι όπως ο δύο φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, Σωκράτης Τσολακίδης. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, εντύπωση προκάλεσε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του συναγωνισμού, με τον καλύτερο χρόνο των πρώτων 17 οδηγών να χωρίζεται μόλις από 3 δευτερόλεπτα διαφορά! Κάτι που αποτελεί εγγύηση για το θέαμα, αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το φετινό EKO Racing Dirt Games.

Ο Χαράλαμπος Γαζετάς, περσινός επαθλούχος στην κατηγορία των 750 cc, κατάφερε να σημειώσει τον απόλυτο χρόνο της ημέρας με το νέο του Speedcar Xtrem. Δεύτερο χρόνο γενικής και πρώτο στην κατηγορία των 600 cc η οποία συγκεντρώνει τις περισσότερες συμμετοχές έκανε ο Στέφανος Καμιτσάκης, στην πρώτη του εμφάνιση με το Speedcar Xtrem των 600 cc. Την πρώτη τριάδα στα 600 cc συμπλήρωσαν ο Παναγιώτης Ρουστέμης, στο ντεμπούτο του με το Planet Kartcross Kamikaz και ο Γιάννης Χεκιμιάν με ακόμα ένα Speedcar Xtrem. O Παναγιώτης Ισμαήλος με το Speddcar Xtrem της SR Team και ο Παναγιώτης Αποστόλου με το λευκό Speedcar Xtrem συμπλήρωσαν τους τρεις πρώτους στην κατηγορία των 750 cc. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες με αυτοκίνητα, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Γιώργος Αθανασόπουλος με το Mitsubishi Lancer EVO IX.

 

TAGS