Πόσοι Αμερικανοί θα αγόραζαν ένα EV την επόμενη 5ετία;

Πόσοι Αμερικανοί θα αγόραζαν ένα EV την επόμενη 5ετία;

Η έρευνα που πραγματοποίησε η MINI στις Η.Π.Α, αποδεικνύει την αλλαγή «στάσης» των Αμερικανών πολιτών απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά έρευνα που πραγματοποιεί η MINI στις Η.Π.Α την τελευταία 4ετία. Και αποδεικνύει ότι το καταναλωτικό κοινό είναι πλέον πιο θετικό στην απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος. Αρκεί βέβαια να μειωθούν αισθητά οι τιμές και να δημιουργηθεί ένα σοβαρό δίκτυο φόρτισης.

Αντίθετα στην προ 4ετίας έρευνα, η αυτονομία, ήταν ο βασικός αποτρεπτικός λόγος για τους Αμερικανούς στην απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος (ποσοστό άνω του 70%). Πλέον, το 73% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι οι μεταφορικές του ανάγκες ανέρχονται στα 75 μίλια ημερησίως (σχεδόν 121 km) και καλύπτονται, από τα νέας γενιάς ηλεκτρικά οχήματα.

Mini

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας, είναι ο χρόνος φόρτισης. Οι Αμερικανοί, όπως κι όλοι φυσικά, έχουν συνηθίσει να εφοδιάσουν τα αυτοκίνητα του με καύσιμα μέσα σε λίγα λεπτά. Στην παρούσα φάση, οι χρόνοι αυτοί δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν με ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Το 72% λοιπόν των ερωτηθέντων απάντησε ότι πρέπει η πλήρης φόρτιση ενός EV να πραγματοποιείται σε λιγότερο από μία ώρα!

Το μεγαλύτερο ωστόσο εμπόδιο, δεν είναι άλλο από την τιμή πώλησης των ηλεκτρικών οχημάτων. Το 58% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν πρόκειται να εξετάσει καν το ενδεχόμενο αγοράς ενός EV εάν η τιμή του δεν εναρμονιστεί με τις αντίστοιχες των αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες.

Mini

Το εντυπωσιακό ωστόσο στοιχείο της έρευνας αφορά τους νέους σε ηλικία καταναλωτές. Όσοι λοιπόν είναι μεταξύ 18 έως 34 ετών, δήλωσαν πρόθυμοι (σε ποσοστό 58%) να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, γιατί θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουν το περιβάλλον! Αντίθετα, μόνο το 33% των ερωτηθέντων ηλικίας 45 έως 64 ετών έδειξε θετικό στο να κάνει αυτήν την οικονομική υπέρβαση για ένα ηλεκτρικό μοντέλο.  
     

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube