Πόσα θα δίνατε για αυτή τη Lancia Delta HF Integrale Evoluzione;

Πόσα θα δίνατε για αυτή τη Lancia Delta HF Integrale Evoluzione;

Η δημοπρασία γίνεται σήμερα στην Arizona, με την αξία του μοντέλου να υπολογίζεται μεταξύ $150.000 και $180.000.

Ο οίκος RM Sotheby's, δημοπρατεί σήμερα (Παρασκευή) στην πολιτεία της Arizona, μια πανέμορφη Lancia Delta HF Integrale Evoluzione του 1992, η τιμή της οποίας αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στα $150.000 και τα $180.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμή: Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Η οικογένεια Agnelli (ιδιοκτήτες της FIAT) συνήθιζε να δωρίζει Delta Integrale σε διασημότητες από το χώρο των αγώνων και του αθλητισμού. Μια από αυτές είναι και το αυτοκίνητο της δημοπρασίας που έδωσαν στον Ιταλό σκιέρ Alberto Tomba. Ο αθλητής με το ψευδώνυμο "Tomba la Bomba" έχει στη συλλογή του πολλαπλά μετάλλια από τους χειμερινούς αγώνες του Calgary (1988, Ιταλία), Albertville (1992, Γαλλία) και Lillehammer (1994, Νορβηγία). Το αυτοκίνητο ήρθε στην κατοχή του τον Ιούνιο του 1992, λίγους μήνες αφού είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του σλάλομ στο Albertville.

Lancia Delta Integrale Evoluzione

Η Delta Integrale Evolutione είναι βαμμένη σε μια σπάνια μαύρη μεταλλική απόχρωση και έχει καλύψει λιγότερα από 13.000 km από το 1992 μέχρι σήμερα. Επιπλέον, διαθέτει αρκετά εξαρτήματα από τη μεταγενέστερη Evo 2, όπως τα σπορ καθίσματα και η κόκκινη κυλινδροκεφαλή. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων με 16 βαλβίδες και απόδοση 210 PS, που συνεργάζεται με σύστημα τετρακίνησης.

Μένει να δούμε πόσο θα δημοπρατηθεί η συγκεκριμένη Integrale, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανοδικής πορείας που έχουν πάρει εδώ και καιρό οι τιμές των κλασσικών hot hatches.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube