Porsche Tempo Mikafa Sport Camper: Αργό, αλλά υπέροχο! Και σπάνιο!

Porsche Tempo Mikafa Sport Camper: Αργό, αλλά υπέροχο! Και σπάνιο!

Θέλεις να μοιραστείς την εμπειρία «Porsche» και τον ήχο ενός αερόψυκτου μπόξερ με όλην την οικογένεια; Έχεις έρθει για πληροφορίες στο σωστό άρθρο.

Καλά λοιπόν κάνετε και σπρώχνεστε, καθώς μόνο ένα είναι το κομμάτι από αυτό το υπέροχο RV -το Reisemobile, ντε- που θα δημοπρατηθεί στη Monterey Car Week από τον οίκο Mecum Auctions. Ένα από τα (πιθανώς) τρία Porsche Tempo Mikafa Sport Camper. 

Βέβαια θα χρειαστεί να πεταχτείτε 15-17 του προσεχούς Αυγούστου μέχρι την California και να έχετε υπόψη ότι το αυτοκινούμενο δεν είναι αποκατεστημένο. Αλλά βλέποντας την φωτογραφίες και αναλογιζόμενοι τη σπανιότητά του, θα δείτε πως αξίζει τον κόπο. Όσο για τον εξοπλισμό, το αλουμινένιο «πορσικό» διαθέτει ψυγείο, δύο εστίες, τρεις πόρτες και τέσσερις… ταχύτητες.

Porsche Tempo Mikafa Sport Camper

Με έτος κατασκευής το 1955, αλουμινένιο κέλυφος από τη γερμανική Mikafa, πάνω σε σασί Matador της επίσης γερμανικής Tempo, το RV αρχικά φορούσε αερόψυκτο μοτέρ flat-four από Porsche 356. 

Στο σημείωμα της δημοπρασίας όμως αναφέρεται ότι τώρα είναι εξοπλισμένο με έναν «4κύλινδρο κινητήρα μπόξερ». Ένας εύσχημος τρόπος για να μας πουν ότι ο κινητήρας της Porsche έχει «ξηλωθεί» από το μηχανοστάσιο εις όφελος ενός 4κύλινδρο φλατ κινητήρα προέλευσης VW.

Porsche Tempo Mikafa Sport Camper

Με όλο αυτό το βάρος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το πανέμορφο RV κάνει ένα VW Typ 2 να φαίνεται πύραυλος. Αλλά δεν είναι εκεί το ζητούμενο. Πέρα από την αριστουργηματική Art Deco δημιουργία, όπου και να πας με το Tempo Mikafa Sport Camper, θα γίνεις talk of the town. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα εισπράξεις πολλά περισσότερα λεπτά δημοσιότητας από τα ελάχιστα που αναλογούν στο μέσο άνθρωπο. 

Porsche Tempo Mikafa Sport Camper

Και συν τοις άλλοις, ας το δούμε κι έτσι. Αν η μόνη ευκαιρία να αντέξεις οικονομικά μια κλασική Porsche είναι να κατοικείς εντός της, αυτή είναι η ευκαιρία σου.

Φωτογραφίες Mecum Auctions

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube