node/35107

Porsche: 700 δυνητικές εκτυπώσεις από παλιά εγχειρίδια

Το τμήμα Porsche Classic, όλο και πιο δραστήριο προς χάριν των συλλεκτών, ανακοίνωσε ότι έχει στη διάθεσή του περίπου 700 εγχειρίδια παλιών μοντέλων, έτοιμα προς εκτύπωση κατόπιν αιτήματος.

Θα ήταν άραγε τέλειο και «αστραφτερό» ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο χωρίς τις μικρές λεπτομέρειές του; Ορίτζιναλ αυτοκόλλητα σε γυάλινες επιφάνειες, πιστοποιητικά πώλησης ή ακόμα και ορίτζιναλ εγχειρίδια αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ για ένα «Concours». Και όχι μόνο! Βέβαια, πολλά από αυτά είναι μερικές φορές σπάνια ή και αδύνατο να βρεθούν, γι’ αυτό και η Porsche τα προσφέρει στους πελάτες της να τα αγοράσουν. Η γερμανική φίρμα, μέσω του κλασικού της τμήματος, ανατυπώνει περίπου 700 εγχειρίδια και διάφορες τεχνικές αναφορές.

Porsche manuals

Ο θησαυρός που έχει στα χέρια του το Zuffenhausen ξεκινά από την 356 του 1952 και φτάνει μέχρι την 911 Typ 996, καλύπτοντας όλα τα μοντέλα σε αυτό το χρονικό διάστημα, με ανακοινώσεις και εγχειρίδια εκτυπωμένα σε διάφορες γλώσσες.

Η Porsche τα εκτυπώνει δε με τρόπο που να είναι ακριβώς όπως την εποχή που εκδόθηκαν. Και αυτά τα εγχειρίδια περιέχουν τόνους χρήσιμων πληροφοριών: Ιδιαιτερότητες του αυτοκινήτου, διαστάσεις, ρυθμίσεις ακόμη και τις θέσεις για τις σφραγίδες κατά τη επίσκεψη στο συνεργείο για το σέρβις.

Porsche manuals

Φυσικά, το Porsche Classic διαθέτει στο «κατάστημά» του προς πώληση ως και τους χαρτοφύλακες που περιέχουν όλα αυτά τα έγγραφα, οι οποίοι είναι επίσης ανακατασκευασμένοι. Για να τα αποκτήσετε, δεν έχετε παρά να διαβείτε την είσοδο της σπηλιάς του Αλί Μπαμπά: Την επίσημη ιστοσελίδα του Porsche Classic.

Porsche manuals

node/39135

Συλλεκτική έκδοση της Porsche 911 Targa με νοσταλγικό χαρακτήρα

Η Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition θα παραχθεί σε μόλις 992 αντίτυπα.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Συλλεκτική έκδοση της Porsche 911 Targa με νοσταλγικό χαρακτήρα

Κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να μεταφέρει στο σήμερα στοιχεία του χθες, όσο η Porsche, δηλώνει ο πρόεδρος της της εταιρείας, ο Olive Blume και δεν έχει άδικο. Ειδικά η 911, με το συνεχώς εξελισσόμενο αλλά συνάμα τόσο διαχρονικό της σχήμα είναι ένα εμβληματικό μοντέλο, όχι μόνο της Porsche, αλλά της αυτοκίνησης γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό η Porsche δημιούργησε την συλλεκτική Heritage Design Edition της νέας 911 Targa 4S που παραπέμπει στις ένδοξες στιγμές της δεκαετίας του '50 και του '60. 

Βέβαια κάτω από το «νοσταλγικό περιτύλιγμα» κρύβεται ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η εταιρεία. Η συλλεκτική 911 Targa 4S Heritage Design Edition θα παραχθεί σε μόλις 992 αντίτυπα και απευθύνεται σε όσους είναι έτοιμοι να πληρώσουν για να έχουν στο γκαράζ τους ένα αυτοκίνητο που χρόνο με το χρόνο θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη αξία. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέα Porsche 911 Targa [video]

H δημιουργία αυτών των ειδικών εκδόσεων εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης στρατηγικής της εταιρείας σύμφωνα με τον Olive Blume και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι της 911 Targa 4S Heritage Design Edition είχε προηγηθεί μια ανάλογη έκδοση της 911 Speedster. Μάλιστα η εταιρεία σε συνεργασία με το Porsche Exclusive Manufaktur προγραμματίζει να φτιάξει και άλλες τέτοιες συλλεκτικές εκδόσεις. 

iner

Η 911 Targa 4S Heritage Edition, θα βγει σε ένα μόνο χρώμα, το ξεχωριστό Cherry Metallic όπως το ονομάζει η Porsche και θα είναι «στολισμένη» με λευκές λεπτομέρειες στα εμπρός φτερά που παραπέμπουν ευθέως στην αγωνιστική ιστορία της μάρκας. Παρόντα βέβαια είναι και τα λογότυπα Heritage Design Edition, ενώ στο εσωτερικό έχουμε επένδυση από δέρμα αρίστης ποιότητας σε δύο χρωματικούς τόνους Bordeaux Red/Atacama Beige ή Bordeaux Red/Black.

Το λογότυπο της «Porsche» είναι με την παλιά γραμματοσειρά της, ενώ οι δαγκάνες φρένων είναι μαύρες, καθώς στη δεκαετία του 50, δεν είχαμε κόκκινες ή κίτρινες. Επιπλέον, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τον αριθμό της αρεσκείας του για τα αυτοκόλλητα στις πόρτες. 

Όπως δηλώνει ο διευθυντής του Porsche Exclusive Manufaktur, Boris Apenbrink, οι βασικοί πελάτες των συγκεκριμένων εκδόσεων βρίσκονται στη μεγάλη τους πλειοψηφία στις ΗΠΑ, καθώς η άλλη μεγάλη αγορά, η Κίνα, δεν έχει την «παιδεία» να υποδεχτεί ανάλογες εκδόσεις. 

Επίσης, άφησε να εννοηθεί πως η επόμενη συλλεκτική έκδοση της 911 θα είναι αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς μόνον έτσι θα παραπέμπει επί της ουσίας στην ιστορία της μάρκας. 

chrono

Τέλος, να σημειώσουμε πως όποιος αγοράσει την 911 Targa 4S Heritage Design Edition (η τιμή της στην Αγγλία υπολογίζεται στις 136.643 στερλίνες, δηλαδή κατά 26.918 στερλίνες πιο ακριβή από την κανονική Targa 4S), θα αποκτά και ένα συλλεκτικό χρονογράφο ο σχεδιασμός του οποίου παραπέμπει και αυτός στην «356», με το λουράκι του ρολογιού να είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό με τα καθίσματα της συλλεκτικής 911 Targa 4S.

node/39120

Αυτή η Porsche 356 είναι παρκαρισμένη στο ίδιο σημείο εδώ και 20 χρόνια

Ποιος αφήνει στο έλεος των στοιχείων της φύσης ένα τέτοιο όχημα;

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Αυτή η Porsche 356 είναι παρκαρισμένη στο ίδιο σημείο εδώ και 20 χρόνια

Μια εμφανώς ταλαιπωρημένη από τα στοιχεία της φύσης Porsche 356 βρίσκεται παρκαρισμένη εδώ και πάνω από 20 χρόνια σε ένα πάρκινγκ στην πόλη Fajardo του Puerto Rico. Τα εμπρός και πίσω φανάρια της συγκεκριμένης Porsche 356 μαρτυρούν πως κυκλοφόρησε το 1953, όμως η επιγραφή Super 1600 στο κάλυμμα του κινητήρα μας προιδεάζει για μοτέρ 1,6 λίτρων που ήταν διαθέσιμο από το 1955. Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από αυτό το κλασικό όχημα που αφέθηκε στο ίδιο σημείο για τόσο καιρό;

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που μένουν χρόνια στο συγκρότημα κατοικιών πίσω από το πάρκινγκ, η Porsche ανήκει σε μια οικογένεια από την Αμερική, η οποία διατηρεί διαμέρισμα στην περιοχή και επισκεπτόταν το Puerto Rico μερικές φορές το χρόνο. Μάρτυρες αναφέρουν πως όταν έφτασε εκεί, η 356 βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση. Είχαν δει μάλιστα τον ιδιοκτήτη να την οδηγεί για λίγη ώρα εντός του πάρκινγκ, προτού την παρκάρει στο ίδιο σημείο όπου παρέμεινε για όλα τα επόμενα χρόνια. Ακούγονται επίσης φήμες πως κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης έφυγε από τη ζωή και έκτοτε η γυναίκα του δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει το όχημά.

Μετά από δύο δεκαετίες στον ήλιο, τη βροχή και την υγρασία, το αμάξωμα της 356 έχει σκουριάσει σε αρκετά σημεία, ενώ στην καμπίνα με την κόκκινη μοκέτα που έμεινε εκτεθειμένη για αρκετό καιρό έχει αναπτυχθεί μούχλα.

Porsche

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Porsche 356 A Speedster 1954-1955

Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές με τον τυφώνα Maria που πέρασε από την περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2017, σπάζοντας το παρμπρίζ, ανοίγοντας τις πόρτες οι οποίες πλέον συγκρατούνται από σχοινιά και δημιουργώντας ακόμα περισσότερες φθορές στο αμάξωμα. Οι ισχυροί άνεμοι μετακίνησαν την Porsche από την αρχική της θέση, όμως το χαμηλό και αεροδυναμικό αμάξωμα το έσωσε από μια πιθανή ανατροπή που θα της έδινε τη χαριστική βολή. Αρκετά οχήματα που βρίσκονταν στο ίδιο πάρκινγκ κατά τη διάρκεια του τυφώνα, αναποδογύρισαν πολλές φορές παρασυρόμενα από τις δυνατές ριπές.

Όπως και να έχει, θεωρούμε αρκετά απίθανο κάποιος να σώσει τη συγκεκριμένη Porsche 356 από την ολική καταστροφή η οποία είναι αναπόφευκτη αν συνεχίσει να βρίσκεται εκτεθειμένη σε αυτές τις καιρικές συνθήκες.

[Πηγή: Φωτογραφίες από Abandoned Cars Puerto Rico και πληροφορίες από Motorshowpr.com]