Polestar 2 BEV: 560 km αυτονομία και infotainment με λειτουργικό Android

Polestar 2 BEV: 560 km αυτονομία και infotainment με λειτουργικό Android

Η Volvo αποκάλυψε δύο νέες εικόνες για την απάντηση της θυγατρικής της στο Tesla Model 3, με το infotainment του Polestar 2 που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Το αμιγώς ηλεκτρικό BEV Polestar 2, που αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά πρώτα στις ΗΠΑ στις αρχές του 2020, θα αποδίδει 400 άλογα και θα έχει εκτιμώμενη αυτονομία 560 km. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην κόμπακτ σπονδυλωτή πλατφόρμα της Polestar, την CMA, την ίδια που υποστηρίζει και το Volvo XC40. Μην ξεχνάμε ότι η Polestar είναι το εμπορική φίρμα για τα EV επιδόσεων της Volvo.

Το Polestar 2 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo με το λειτουργικό σύστημα Android της Google ενσωματωμένο στο σύστημα ψυχαγωγίας. Θα περιλαμβάνει ελεγχόμενα από φωνητικές εντολές Google Assistant, Google Play Store, Google Maps και άλλες υπηρεσίες. Η Volvo έκανε tweet ένα demo link, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση από το νέο σύστημα.

Η ενσωμάτωση τεχνολογίας της Google στο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας είναι μια στροφή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι περισσότερες από αυτές σήμερα παρέχουν περιορισμένη πρόσβαση μόνο στο Android Auto, επιτρέποντας στον οδηγό να βλέπει και να χρησιμοποιεί εφαρμογές στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου, αφού συνδέσει ένα smartphone.

Polestar 2 Infotainment System

Η απόφαση της Volvo να συνεργαστεί με την Google αντί να «ανακαλύψει τον τροχό» με μια εσωτερικής σχεδίασης λύση για το infotainment έδειξε έναν πραγματισμό. «Γιατί να επιλέξεις να δώσεις αυτή τη μάχη και να επενδύσεις τα ίδια χρήματα; Θα ήταν ένας ατελείωτος αγώνας για να γίνει το ίδιο καλό [με το σύστημα της Google]», δήλωσε ο επικεφαλής του R&D της Volvo, Henrik Green, στο Los Angeles Auto Show τον Νοέμβριο που μας πέρασε.

Polestar 2 Infotainment System

«Θέλουμε να δώσουμε στους καταναλωτές μας μια φανταστική εμπειρία, όπου τα αυτοκίνητά τους θα έχουν ομοιόμορφες ενσωματώσεις, όπως οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Ύστερα από αυτό το συμπέρασμα, ήταν εξαιρετικά εύκολο να περάσουμε σε ενσωμάτωση του πρόγραμμα Android».

Το σύστημα της Google θα ενσωματωθεί επίσης σε μοντέλα που κατασκευάζονται πάνω στη πλατφόρμα δεύτερης γενιάς SPA2 της Volvo, η οποία θα ντεμπουτάρει το 2021 με το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς XC90.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube