Πωλείται το μοναδικό Isdera Commendatore 112i

Πωλείται το μοναδικό Isdera Commendatore 112i

Το σούπερκαρ της Isdera παρουσιάστηκε το 1993 με κινητήρα V12 της Mercedes-Benz.

Ένα από τα πιο σπάνια αλλά και ξεχασμένα σούπερκαρ της δεκαετίας του '90 - το Isdera Commendatore 112i - διατίθεται προς πώληση μέσω του οίκου δημοπρασιών RM Sotheby's.

Για όσους δεν το γνωρίζουν (μάλλον δεν έχουν παίξει το Need For Speed II Special Edition), το Isdera Commendatore 112i έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση Φρανκφούρτης του 1993 ως ο διάδοχος του Imperator 108i.

Isdera

Το αεροδυναμικό αμάξωμα με συντελεστή οπισθέλκουσας 0.306 cd, ήταν κατασκευασμένο από GRP, είχε κοντό καμπυλωτό ρύγχος,pop-up στρογγυλά φώτα από Porsche 928, μονό καθρέφτη στην οροφή (!), μακριά ουρά με ενεργή αεροτομή, πόρτες τύπου gullwing και καπό που άνοιγε προς τα πάνω.

Στο εσωτερικό κυριαρχούσαν οι επενδύσεις από μπλε δέρμα και τα αγωνιστικά καθίσματα της Recaro.

Isdera

Ο κεντρικά τοποθετημένος ατμοσφαιρικός V12 6,0 λίτρων της Mercedes-Benz απέδιδε πάνω από 400 PS. Το μοτέρ συνεργαζόταν με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων της RUF στέλνοντας τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτούσε 4,7" ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνούσε τα 340 km/h. Είχε επίσης ενεργή ανάρτηση που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τις BBS και Bilstein.

Στόχος της εταιρείας ήταν η περιορισμένη παραγωγή του Commendatore 112i, και η συμμετοχή μιας αγωνιστικής έκδοσης στο Le Mans. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση.

Isdera

Το 1999, ένας επιχειρηματίας από την Ελβετία αγόρασε το μοναδικό αντίτυπο του Isdera Commendatore 112i και το μετονόμασε σε "Silver Arrow" αναβαθμίζοντας τον κινητήρα σε V12 6,9 λίτρων με απόδοση 619 PS, και αλλάζοντας μερικές εξωτερικές λεπτομέρειες όπως οι συμβατικοί εξωτερικοί καθρέφτες και οι νέες ζάντες. Το facelift του Isdera παρουσιάστηκε στην Έκθεση Φρανκφούρτης του 1999 όμως και πάλι δεν κατάφερε να προχωρήσει στην παραγωγή.

To 2016, η Isdera κατάφερε να αγοράσει το Commendatore 112i και να το επιστρέψει στην εργοστασιακή του κατάσταση. Το σούπερκαρ έχει διανύσει συνολικά 10.500 km και κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο με γερμανικές πινακίδες. Μένει να δούμε πόσο ψηλά θα φτάσει η καλύτερη προσφορά για αυτό το ενδιαφέρον όχημα που σύντομα θα κοσμεί το γκαράζ του νέου του ιδιοκτήτη. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2021 στο Παρίσι.

[Πηγή: RM Sotheby's]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube