Πωλείται η θρυλική Williams FW14 του Nigel Mansell [video]

Πωλείται η θρυλική Williams FW14 του Nigel Mansell [video]

Η Williams FW14 του Nigel Mansell, το μονοθέσιο που μας χάρισε μια από τις πιο όμορφες και σπάνιες στιγμές στη Formula 1, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s.

Ο Nigel Mansell οδήγησε πολλά και σημαντικά μονοθέσια στην πολύχρονη καριέρα του και η Williams FW14, η οποία θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s  στο Μονακό στα μέσα Μαΐου, είναι σίγουρα ένα από αυτά.

Μπορεί με το συγκεκριμένο μονοθέσιο να μην κέρδισε το πρωτάθλημα, καθώς το 1991 τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Ayrton Senna, αλλά μας χάρισε με αυτό μοναδικές μονομαχίες με τον αείμνηστο Βραζιλιάνο και ίσως, μια από τις ομορφότερες στιγμές στην ιστορία της Formula 1. 

Αναφερόμαστε φυσικά στο Grand Prix Βρετανίας εκείνης της χρονιάς, στο οποίο μετά την πτώση της καρό σημαίας ο Ayrton Senna έμεινε από καύσιμα στην πίστα, με τον Mansell να τον «μαζεύει» και τον πηγαίνει στα pit πάνω στην Williams FW14. 

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο πέρασε στην κατοχή του Βρετανού οδηγού μετά την κατάκτηση του ενός και μοναδικού του πρωταθλήματος το 1992, ως δώρο από την ομάδα και παρέμεινε στην κατοχή του μέχρι σήμερα. Όπως βλέπεται στις φωτογραφίες είναι άψογα συντηρημένο και διατηρεί ακόμα τα χαρακτηριστικά χρώματα της ομάδας εκείνης την εποχής και όλα τα αυτοκόλλητα των χορηγών (Canon, Labatt’s, Renault, Elf, Goodyear, Magneti Marelli) επάνω του.

Williams FW14

Το μόνο που λείπει είναι ο V10 κινητήρας της Renault, ο οποίος είχε αφαιρεθεί από την ομάδα πριν το δωρίσει στον Mansell. Γεγονός που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μονοθέσιο δεν κινείται και πιθανότατα θα χρησιμεύσει μόνο ως έκθεμα.

Θυμίζουμε ότι με το συγκεκριμένο μονοθέσιο ο Mansell είχε σημειώσει πέντε νίκες, τη σεζόν 1991, παίρνοντας την καρό σημαία στα Grand Prix της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.     

Όπως προαναφέραμε, η Williams FW14 θα δημοπρατηθεί στα μέσα Μάιου στο Μονακό και σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου RM Sotheby’s αναμένεται να πιάσει από 1,5 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube