Πωλείται ένα από τα πρωτότυπα προπαραγωγής του Audi Quattro

Πωλείται ένα από τα πρωτότυπα προπαραγωγής του Audi Quattro

Πέρα από την ιστορία του ίδιου του μοντέλου, όπως αυτή εξελίχθηκε και μέσα από τους αγώνες, είναι κι άλλα στοιχεία που το καθιστούν σπάνιο και πολύτιμο.

Το αυτοκίνητο που έφερε και καθιέρωσε την 4κίνηση στους αγώνες ράλι, που απέδειξε ότι η κίνηση σε όλους τους τροχούς έχει εφαρμογή στα σπορ αυτοκίνητα και όχι μόνο στην off-road χρήση, λογικά και εξελίχθηκε σε θρύλο. Για αυτό ένα αυθεντικό και κα πολύ καλά διατηρημένο Audi Quattro είναι πολύτιμο και περιζήτητο. Όμως το συγκεκριμένο έχει και κάτι ακόμη που το κάνει εξαιρετικά σπάνιο. Είναι δεξιοτίμονο, το πρώτο που πάτησε τους τροχούς του στη Μ. Βρετανία. Η Audi έφτιαξε μόλις 12 τέτοια πρωτότυπα. Και αυτό είναι ένα εκ των δύο που υπάρχουν ακόμη.

Δείτε ακόμη Η Vredestein συντηρεί το θρύλο του Audi Quattro

Το Audi Quattro δεν επρόκειτο να μπει σε κανονική παραγωγή. Η έκδοση δρόμου ήταν το «αναγκαίο κακό» αφού έπρεπε να παραχθεί συγκεκριμένος αριθμός αντιτύπων για να πάρει έγκριση τύπου το αγωνιστικό. Η Audi κατελήφθη εξ απήνης από την απήχηση που είχε το αυτοκίνητο στο κοινό. Αρχικά το Quattro ήταν μόνο αριστεροτίμονο, αλλά και πάλι η ζήτηση στη Μ. Βρετανία ήταν μεγάλη. Τέτοια που ο εισαγωγέας δεν δυσκολεύτηκε να πείσει το εργοστάσιο να εξελίξει σε χρόνο μηδέν και μια έκδοση με το τιμόνι στα δεξιά.

Η Audi ξεκίνησε την εξέλιξη στο σασί “C” με διπλά εμπρός φώτα και διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Τα αυτοκίνητα της κανονικής παραγωγής ωστόσο είχαν το σασί “D”, γεγονός που σήμαινε αυτομάτως ότι τα 12 πρωτότυπα θα ήταν πλέον εξαιρετικά σπάνια. Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας με αριθμό σασί 85CA901328 έχει κατασκευαστεί τον Ιούνιο του 1982 και έβγαλε άδεια κυκλοφορίας την 1η Αυγούστου του ίδιου χρόνου. Έχει 114.000 km, αλλά από το 1997 και για τουλάχιστον 20 χρόνια ήταν φυλαγμένο σε γκαράζ, πρακτικά ακίνητο. Η δημοπρασία θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου. Και αναμένεται να πιάσει από €55.000 ως €70.000.

Πηγή Autoclassics

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube