Ποιος ήταν ο καλύτερος πιλότος της Formula 1 για το 2022;

Ποιος ήταν ο καλύτερος πιλότος της Formula 1 για το 2022;

Οι επικεφαλής των ομάδων της Formula 1 ψήφισαν για τον κορυφαίο πιλότο του 2022, δίνοντάς μας την καλύτερη δεκάδα του πρωταθλήματος.

Σε μια διαδικασία που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζει να επαναλαμβάνεται στο τέλος της κάθε σεζόν, οι επικεφαλής των ομάδων της Formula 1 αποφάσισαν για τους καλύτερους πιλότους της χρονιάς που πέρασε.

Μπορεί η τελική βαθμολογία να επαληθεύει την αδιαμφισβήτητη αξία του κάθε πιλότου μέσα από την εικόνα του στους 22 αγώνες της σεζόν, έχουν όμως και τη δική τους σημασία οι «ανατροπές» ή οι ανακολουθίες που προκύπτουν από την ψηφοφορία των αφεντικών των ομάδων, που γίνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Αρχικά να πούμε πως η βαθμολόγηση έγινε με το ίδιο καθεστώς βαθμολόγησης των αγώνων, δηλαδή με το σύστημα των 25 βαθμών για τον 1ο, μέχρι 1 βαθμό για τον 10ο της επιλογής του κάθε επικεφαλής, ενώ η ψηφοφορία ήταν μυστική.

Formula 1 Charles Leclerc

Οι επικεφαλής που πήραν μέρος ήταν (με αλφαβητική σειρά) οι: Mattia Binotto της Ferrari, ο Jost Capito της Williams, ο Christian Horner της Red Bull, ο Mike Krack της Aston Martin, ο Andreas Seidl της McLaren, ο Guenther Steiner της Haas, ο Otmar Szafnauer της Alpine, ο Franz Tost της Alpha Tauri, ο Fre d Vasseur της Alfa Romeo και ο Toto Wolff της Mercedes.

Σε απόλυτη ταύτιση με την βαθμολογία των οδηγών τη σεζόν που τέλειωσε, στην πρώτη θέση οι επικεφαλής κατέταξαν τον παγκόσμιο πρωταθλητή Max Verstappen με διαφορά 63 βαθμών από τον δεύτερο Charles Leclerc.

Ο George Russel με 127 βαθμούς αποτελεί τον τρίτο καλύτερο οδηγό σύμφωνα με την αξιολόγηση των αφεντικών των ομάδων, βρισκόμενος μία θέση παραπάνω από αυτή που τελείωσε το πρωτάθλημα, ενώ πίσω του ακολουθεί ο teammate του, ο Lewis Hamilton με 100 βαθμούς και 2 θέσεις ψηλότερα σε σχέση με τη θέση του στον πίνακα της βαθμολογίας της σεζόν. 

Ο Sergio Perez φαίνεται πως δεν απολαμβάνει της αναγνώρισης που του αξίζει στις τάξεις των επικεφαλής των ομάδων, αφού τον κατέταξαν στην 5η θέση του πίνακα (σ.σ τερμάτισε 3ος στη σεζόν), ενώ πίσω του στην 6η θέση με 10 βαθμούς διαφορά τοποθετήθηκε ο Lando Norris. 

Tη δεκάδα συμπληρώνουν ο Carlos Sainz που βρίσκεται μπροστά από τον Fernando Alonso για έναν μόλις βαθμό, ενώ ο Valteri Bottas ψηφίστηκε στην 9η θέση εμπρός από τον Sebastian Vettel.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε πως σε αναντιστοιχία με τη βαθμολογία της σεζόν, οι επικεφαλής των ομάδων δεν έβαλαν στην τελική 10άδα τον Esteban Ocon, τη θέση του οποίου πήρε προφανώς τιμητικά ο Vettel (σ.σ. 12ος στη βαθμολογία της σεζόν). 

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ψηφοφορία των επικεφαλής των ομάδων:

Οδηγός                  Βαθμοί        Κατάταξη σεζόν 
Max Verstappen 2071ος
Charles Leclerc1442ος
George Russel   1274ος
Lewis Hamilton 1006ος
Sergio Perez 913ος
Lando Norris817ος
Carlos Sainz 685ος
Fernando Alonso 679ος
Valteri Bottas 2910ος
Sebastian Vettel 2412ος

 

Πηγή: formula1.com

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube