Ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση για τον Vettel

Ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση για τον Vettel

Για παρεμπόδιση του Carlos Sainz στις κατατακτήριες δοκιμές.

Οι ελπίδες του Sebastian Vettel για νίκη στο Αυστριακό GP δέχτηκαν άλλο ένα πλήγμα μετά την ήττα του από τις δύο Mercedes στις κατατακτήριες.

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Γερμανό της Ferrari με ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση, κρίνοντας ότι παρεμπόδισε τον Sainz σε γρήγορη προσπάθεια του Ισπανού στην Q2.

Ο Vettel είχε ολοκληρώσει τη δική του προσπάθεια κι επέστρεφε αργά στα pits όταν ο Sainz τον βρήκε πάνω στην αγωνιστική γραμμή, στην έξοδο της Στροφής 1. Ο Ισπανός αναγκάστηκε να ανέβει άτσαλα στο κερμπ για να αποφύγει τη σύγκρουση, κάνοντας ζημιά στην εμπρός πτέρυγα της Renault – αν και δεν έχασε τελικά την πρόκριση.

Ο Vettel υποστήριξε ότι δεν είχε πληροφόρηση από την ομάδα του και ότι κοίταξε στους καθρέφτες του αλλά δεν είδε τον Sainz καθώς ήταν ακριβώς δίπλα του. Δεν έπεισε όμως τους αγωνοδίκες, που του επέβαλαν την ποινή των 3 θέσεων και έναν ακόμη βαθμό ποινής στην αγωνιστική του άδεια (τον 3ο του).

Έτσι ο Γερμανός θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 6η θέση, πίσω από τον team-mate του τον Raikkonen, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Hamilton, θα ξεκινήσει  ος.

Αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα για τον Vettel στην προσπάθειά του για τον τίτλο, μετά τα μέχρι σήμερα λάθη και τις ατυχίες των πρώτων αγώνων, καθώς τώρα οι Mercedes είναι «ταχύτερες στην ευθεία και στις γρήγορες στροφές», όπως παραδέχεται ο ίδιος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube