Πίτσα Domino's: Τώρα η παραγγελία έρχεται σπίτι σας με αυτόνομο όχημα!

Πίτσα Domino's: Τώρα η παραγγελία έρχεται σπίτι σας με αυτόνομο όχημα!

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο Τέξας απειλεί να ρίξει στην ανεργία χιλιάδες ντελιβεράδες. 

Τώρα η πίτσα που παραγγείλατε μπορεί να έρθει σπίτι σας με ένα όχημα-ρομπότ! Η εταιρεία Domino's ξεκινά ένα πειραματικό πρόγραμμα στην περιοχή Woodland Heights στο Χιούστον του Τέξας, με βάση το οποίο αυτοκινούμενα οχήματα Nuro R2 παραδίδουν κατ΄οίκον τις παραγγελίες. Τα αυτόνομα οχήματα-ρομπότ θα κινούνται στους δημόσιους δρόμους και θα πρέπει να διαχειρίζονται με επιτυχία τις συνθήκες κυκλοφορίας που θα βρίσκουν καθ' οδόν προς την παράδοση της παραγγελίας.

Για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα οι πελάτες πρέπει να κάνουν προπληρωμένη παραγγελία στον ιστότοπο της Domino's και παράλληλα να επιλέξουν το Nuro R2 για την εκτέλεση της παράδοσης. Στη συνέχεια, η εταιρεία στέλνει ένα SMS στον πελάτη που περιέχει ένα μοναδικό PIN, ενώ παράλληλα από το smartphone του μπορεί να παρακολουθεί την πορεία του οχήματος. Όταν το αυτόνομο όχημα φτάσει στον προορισμό, ο αγοραστής εισάγει τον αριθμό PIN για να ξεκλειδώσει την πόρτα και να παραλάβει την παραγγελία του. 

 

piz

«Αυτό το πρόγραμμα θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε καλύτερα πώς οι πελάτες ανταποκρίνονται σε καινοτόμες ιδέες, πώς αλληλεπιδρούν με το ρομπότ και πώς επηρεάζει τις λειτουργίες των καταστημάτων» δήλωσε ο Dennis Maloney αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για τα προγράμματα καινοτομίας της Domino's.

Το Nuro R2 είναι το πρώτο αυτόνομο όχημα που έλαβε έγκριση από την Εθνική Αρχή Ασφάλειας Κυκλοφορίας. Δεν ταξιδεύει σε πεζοδρόμια ή ποδηλατόδρομους, καθώς από τον Δεκέμβριο του 2020 έχει άδεια να κινείται σε δημόσιους δρόμους στην Καλιφόρνια.

 

Το όχημα έχει τελική ταχύτητα 40 km/h, μπαταρία 31 KWh και ωφέλιμο φορτίο 190 κιλών. Μια σειρά από αισθητήρες καλύπτουν περιμετρικά το όχημα, το οποίο επίσης είναι εξοπλισμένο με κάμερα θερμικής απεικόνισης, LiDAR, ραντάρ μικρής και μεγάλης εμβέλειας, υπερήχους και μικρόφωνο για την ανίχνευση σειρήνων οχήματος έκτακτης ανάγκης.

piza

Η Domino's έχει σαν μελλοντικό στόχο να επεκτείνει τις αυτόνομες παραδόσεις και σε άλλες πόλεις. Το 2017 είχε πραγματοποιήσει μια δοκιμή στο Ann Arbor του Μίσιγκαν, όπου ένα πειραματικό ειδικά διαμορφωμένο αυτόνομο Ford Fusion παρέδιδε τις παραγγελίες. Κάτι ανάλογο είχε κάνει για ένα διάστημα και στο Μαϊάμι. Ο κόσμος αλλάζει και αλλάζει γρήγορα...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube