Πήρε τον τίτλο ενώ καιγόταν! [video]

Πήρε τον τίτλο ενώ καιγόταν! [video]

Μετά από επαφή με τον άλλο διεκδικητή, στον τελευταίο γύρο, η Lambo πήρε φωτιά και κάηκε σχεδόν ολοσχερώς, αλλά τερμάτισε νικήτρια και πρωταθλήτρια!

Ο Hans-Peter Koller κέρδισε το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα GT Cup Open, με τη Lamborghini Huracan Super Trofeo της Vincenzo Sospiri Racing, σε ένα δραματικό φινάλε της σεζόν, στη Monza.

Ο Koller έχασε την πρωτοπορία του αγώνα στην Curva Grande, στον τελευταίο γύρο, από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Niki Leutwiler με την Porsche 911 Cup. Το προσπέρασμα αυτό αρκούσε για να πάρει ο Leutwiler τον τίτλο από τον Koller. Όμως τα δύο αυτοκίνητα ακούμπησαν ελαφρά, με αποτέλεσμα να έχουν από ένα κλατάρισμα πίσω.

Και οι δύο οδηγοί προσπάθησαν να τερματίσουν τον αγώνα παρά τα σκασμένα λάστιχα. Έφτασαν στα pits, πρώτος ο Leutwiler περνώντας από το γρασίδι, και στη συνέχεια ο Koller με τη Lambo να φλέγεται αφού το σκασμένο λάστιχο είχε βάλει φωτιά στο συνθετικό αμάξωμα. Όμως στο μεταξύ τους είχαν περάσει 9 άλλοι οδηγοί, με αποτέλεσμα ο Leutwiler να μην πάρει βαθμό και να χάσει τον τίτλο από τον Koller που μάλιστα του έκλεψε τη 10η θέση περνώντας τον μέσα στα pits!

Ο Koller όμως έχασε το αυτοκίνητό του, που κάηκε σε μεγάλο βαθμό πριν το σβήσουν οι πυροσβέστες. Γι’ αυτό και θα τον δείτε να χειρονομεί έξαλλος προς τον Lautwiler αντί να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε πιο κάτω ολόκληρο το video του αγώνα, αλλά οι επίμαχες φάσεις ξεκινούν από το 1: 04’ 00”.

[Πηγή: Daily Sportscar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE