«Φρένο» από τη FIA στην κατανάλωση λαδιού, ειδικά κατά τις κατατακτήριες δοκιμές

«Φρένο» από τη FIA στην κατανάλωση λαδιού, ειδικά κατά τις κατατακτήριες δοκιμές

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Νικόλας Τομπάζης, επικεφαλής της FIA για όλα τα πρωταθλήματα μονοθεσίων.

«Μετά από πολυάριθμες συζητήσεις επί του θέματος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι για να μπορέσει η FIA να παρακολουθεί την κατανάλωση λαδιού κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, δεν επιτρέπεται να προστεθεί λάδι στον κινητήρα του αυτοκινήτου, ούτε να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε βοηθητική δεξαμενή λαδιού, δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει μεταφορά λαδιού μεταξύ ενός εφεδρικού δοχείου και οποιουδήποτε μέρους του συστήματος λίπανσης κινητήρα.

Εξαιρέσεις από τα παραπάνω μπορούν να υπάρξουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μετά από αίτημα της ενδιαφερόμενης ομάδας και μετά από έγκριση του τεχνικού κλιμακίου της FIA». 

Η παραπάνω ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Νικόλα Τομπάζη από τη νέα του θέση ως επικεφαλής της FIA για όλα τα πρωταθλήματα μονοθεσίων, έχει σκοπό να περιορίσει την κατανάλωση λαδιού στις κατατακτήριες δοκιμές και ειδικά στο Q3, αφού ήταν κοινό μυστικό ότι πολλές ομάδες χρησιμοποιούσαν τον τρόπο αυτό για να πιέσουν στο όριο τους κινητήρες τους και να πετύχουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. 

Έτσι, με την ντιρεκτίβα αυτή, «λύνονται τα χέρια» του τεχνικού εφόρου της FIA, του Jo Bauer, να προβαίνει σε πιο ακριβείς ελέγχους της κατανάλωσης λαδιού από τα μονοθέσια. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube