Φοβερό ατύχημα στον αγώνα του DTM στο Lausitzring [video]

Φοβερό ατύχημα στον αγώνα του DTM στο Lausitzring [video]

Ήταν πιο τρομακτικό αν το έβλεπες από έξω, εγώ δεν αισθάνθηκα και πολλά πράγματα είπε ο «πρωταγωνιστής» Rene Rast.

Ένα εντυπωσιακό ατύχημα σημάδεψε τον αγώνα του Σαββάτο του DTM στο Lausitzring.
Επρόκειτο για ένας άκρως επεισοδιακό αγώνα, αφού στην εκκίνηση ο Nico Müller (Audi),από την ένατη θέση, με πρόβλημα στο συμπλέκτη, δεν μπόρεσε να ξεκινήσει όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα.

Οι οδηγοί που ήταν πίσω του (Eriksson, Duval και Rast) τον απέφυγαν, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και ο Jamie Green που έπεσε πάνω στον Ελβετό οδηγό. Ο αγώνας διακόπηκε για 15 λεπτά με τα αυτοκίνητα να κάνουν γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Όταν ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι, πριν καν συμπληρωθεί ένας γύρος, ένα ακόμη ατύχημα, τρομακτικό αυτή τη φορά, έφερε την κόκκινη σημαία στην πίστα.

Ο Rene Rast στην προσπάθειά του να κερδίσει θέσεις συγκρούστηκε με τον Loic Duval και το Audi RS5 DTM του πρωταθλητή σχεδόν διαλύθηκε.
Όμως ο κλωβός ασφαλείας έμεινε αλώβητος με τον οδηγό να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Ο Rast έχασε τον αγώνα της Κυριακής, αφού οι μηχανικοί του δεν είχα τον χρόνο που χρειάζονταν για να επισκευάσουν το αυτοκίνητο.

O ίδιος σχολιάζοντας το ατύχημα είπε καταρχήν πως αισθάνεται καλά. Εγώ-είπε- δεν το ένοιωσε έτσι όπως φάνηκε από έξω. Νομίζω πως φάνηκε πολύ πιο τρομακτικό από όσο στην πραγματικότητα ήταν, κυρίως εξαιτίας της κατάστασης του αυτοκινήτου. Δεν αισθανόμουν κανένα πόνο όταν βγήκα από το αυτοκίνητο και βγήκα μόνος μου χωρίς τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως τον αγώνα του Σαββάτου κέρδισε ο Edoardo Mortara με Mercedes. Μάλιστα η Mercedes πήρε τους βαθμούς της νίκης και στον αγώνα της Κυριακής, αυτή τη φορά με τον Gary Paffet.

Δείτε το βίντεο με το ατύχημα του Rene Rast.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube