Peugeot: Με 140 km αυτονομία το νέο ηλεκτρικό mountain bike

Peugeot: Με 140 km αυτονομία το νέο ηλεκτρικό mountain bike

To eM01 FS PowerTube παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στη Γαλλία.

H Peugeot παρουσίασε στο Roc d’ Azur της Γαλλίας, όπου και το καθιερωμένο ετήσιο show για mountain bike, το νέο της ηλεκτρικό ποδήλατο με αυξημένη αυτονομία που φτάνει τα 140 km.

To όνομά του είναι eM01 FS PowerTube και σύμφωνα με την εταιρεία το «e» παραπέμπει στην ηλεκτροκίνηση, το «Μ» στη λέξη mountain, το «01» στον high-end χαρακτήρα του, το «FS» στον τύπο της ανάρτησης και το «PowerTube» στην ενσωματωμένη στον σκελετό του ποδηλάτου μπαταρία.

Αυτή, τροφοδοτεί το  νέο ηλεκτρικό μοτέρ Performance CX που φέρει την υπογραφή της  Bosch. Η ροπή φτάνει τα 75 Nm και η Peugeot χαρακτηρίζει την επιτάχυνση που δίνει στο ποδήλατο ως «εκρηκτική» και σημειώνει επίσης ότι σε ταχύτητες άνω των 25 km/h, η αντίσταση είναι μηδενική.  

Η χωρητικότητα της μπαταρίας που είναι ενσωματωμένη όπως είπαμε στο πλαίσιο είναι της τάξης των 62 Wh και παρέχει στο ποδήλατο αυτονομία 140 km, η οποία είναι μεγαλύτερη από αυτήν πολλών ηλεκτρικών αυτοκινήτων , όχι και τόσο σύγχρονων βεβαίως.

Σύμφωνα με τον Vincent Ancelin, υπεύθυνο της Peugeot Cycles, το πλαίσιο του ποδηλάτου είναι το πιο ελαφρύ που έχει κατασκευάσει η εταιρεία και εξελίχθηκε σε συνεργασία με το τμήμα σχεδιασμού Antidote Solutions. Την ανάρτηση έχει επιμεληθεί η Rockshox, ενώ οι τροχοί είναι 29 ιντσών και αυτό σύμφωνα πάντα με την Peugeot, εξασφαλίζει καλύτερη συμπεριφορά στο χώμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube