Πέθανε η Heidi Hetzer σε ηλικία 81 ετών

Πέθανε η Heidi Hetzer σε ηλικία 81 ετών

Η Heidi Hetzer, που το 2014 στα 77ά της χρόνια έκανε το γύρο του κόσμου με την προσωπική της Hudson Great Eight του 1930, πέθανε στις 21 Απριλίου στο σπίτι της, στο Βερολίνο.

Η Γερμανίδα επιχειρηματίας ανέλαβε την οικογενειακή αντιπροσωπεία της Opel (και των μοτοσικλετών Victoria) το 1969, την οποία και οδήγησε στην κορυφή της αντιπροσώπευσης στο Βερολίνο, πριν την πουλήσει αφού συνταξιοδοτήθηκε το 2012. 

Η Hetzer όμως δεν άφησε «γκάζι» ύστερα από τη συνταξιοδότησή της. Συμμετείχε σε αρκετά κλασικά ράλι, οδήγησε στο Βερολίνο-Κίνα το 2007 και στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει το γύρο του κόσμου οδηγώντας. Το ταξίδι της περιλάμβανε μια στάση στο AACA Fall Swap Meet στο Hershey της Pennsylvania το 2015, μιας και ήταν καλεσμένη του Hudson-Essex-Terraplane Club.

heidi-hetzer

Η Hetzer και η «Hudo», το παρατσούκλι που είχε δώσει στη Hudson της, κύκλωσαν τον κόσμο σε 31 μήνες. Η Hetzer οδήγησε διά μέσου της Ανατολικής Ευρώπης και κατά μήκος της Κίνας, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στον Καναδά, στις ΗΠΑ, στο Μεξικό, στην Κεντρική Αμερική και στη Νότια Αμερική. Στη συνέχεια, μπαρκάρισε για την Αφρική, απ’ όπου κινήθηκε βόρεια για να φτάσει τελικά στη Γερμανία, όπου το Βερολίνο την υποδέχτηκε με τιμές ηρωίδας, τον Μάρτιο του 2017.

heidi-hetzer

Πρόσφατα, λίγο πριν πεθάνει, η Hetzer σχεδίαζε ένα άλλο ταξίδι στην Αφρική το προσεχή Νοέμβριο. «Η ηλικία δεν σας προστατεύει από τη ζωή», γράφει στο βιβλίο της και σαφώς ήταν με αυτά τα λόγια που έζησε.

Για όσους γνωρίζουν γερμανικά, μπορούν να διαβάσουν για το ταξίδι της ζωής της στο βιβλίο που εξέδωσε τον Σεπτέμβριο του 2018:  Ungebremst leben: Wie ich mit 77 Jahren die Freiheit suchte und einfach losfuhr ή σε ελεύθερη μετάφραση «Ζώντας χωρίς περιορισμούς: Πώς έψαχνα την ελευθερία στην ηλικία των 77 και μόλις έφυγα».

Heidi Hetzer

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube